Seria amenajarilor din Romania continua si azi prin acest proiect realizat de arhitecta de interior, Cristina Micu.

Vorbim despre un apartament de 82 metri patrati amenajat pentru un cuplu tanar. Cei doi si-au dorit un spatiu modern, actual, cu multa lumina naturala. Una din provocarile acestui proiect a fost modificarea peretelui dintre living si bucatarie. Desi ideea unei insule de bucatarie le suradea, cei doi nu-si doreau un open space total. Solutia propusa de Cristina a fost eliminarea unei portiuni din peretele separator dintre living si bucatarie, creand astfel o legatura intre cele doua functiuni. Se pastreaza astfel ideea de open space, zonele fiind totusi delimitate prin usi armonice de sticla dispuse simetric, bucataria ramanand astfel inchisa. In noul context, s-a putut integra si un mic spatiu de luat masa in living.

Amenajarea in ansamblul ei este una aerisita si spatioasa gratie trucurilor pe care Cristina le-a pus in practica (oglinzile pentru amplificarea spatiilor). Intregul apartament primeste o cantitate mare de lumina naturala, ceea ce a fost un mare avantaj in conturarea decorului. Paleta de culori este una preponderent neutra, cu accente pastelate la nivelul accesoriilor; pentru pardoseala s-a folosit acelasi tip de parchet in toate incaperile, cu exceptia bailor. A rezultat astfel un spatiu coerent, armonios conturat si mai ales unitar.

Mobilarea este minimala, cu finisaje naturale, in spiritul interioarelor nordice. Tapetul Wall&Deco din zona mesei creeaza o zona de accent tocmai pentru a evidentia aceasta mica functiune in cadrul camerei de zi.

Un spatiu foarte placut este si bucataria. Desi lunga si ingusta, Cristina a optimizat eficient incaperea, asigurand nevoile de depozitare printr-o dispunere liniara a mobilierului de baza, completat de corpuri suspendate pe peretele paralel, cel comun cu livingul. Finisajele in tonuri deschise sporesc luminozitatea bucatariei si amplifica spatiul.

Pentru dormitor a fost creata o atmosfera calda, reconfortanta cu ajutorul unei cromatici neutre. Zona pentru make-up, accentuata de o oglinda verticala dispusa pe toata inaltimea peretelui, alaturi de piesele de mic mobilier, sunt elementele care personalizeaza spatiul. Tapetul cu harta lumii, tot de la Wall&Deco, vine ca o zona de accent menita sa puna in valoare dormitorul.

Holul inglobeaza o zona generoasa de depozitare, spatiul fiind amplificat prin oglinzi si albul mobilierului. Piesa de rezistenta o reprezinta peretele pentru biciclete, cu o vopsea neagra cu efect de tabla de scris.

Coerenta, unitara si moderna, o adevarata sursa de inspiratie si idei practice este aceasta amenajarea realizata de Cristina Micu! Mai multe astfel de proiecte poti gasi in albumul Lifestyle Design Interior 2018 de la Delta Studio ce poate fi comandat de aici. De asemenea, il poti gasi in toate showroom-urile Delta Studio din tara, in librariile Carturesti, retelele Inmedio, benzinariile OMV&Rompetrol, in aeroport si punctele de presa din Cora, Kaufland si Tabac Xpress.

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!