Apartament din Bucuresti – o amenajare moderna in 57 mp

Sursa de inspiratie de astazi vine sub forma proiectului ce poarta semnatura arhitectelor Silvia Coman si Roxana Jipa, de la Lime Studio. Vorbim despre un apartament de 57 metri patrati, locuit de o tanara de 27 de ani.

Deschide Galeria

S-a dorit conturarea unui spatiu luminos, cald, cu un design modern, usor de personalizat si accesorizat de catre viitoarea beneficiara. Apartamentul este configurat ca unul de 2 camere, cu o zona de living in plan deschis, bucatarie de sine statatoare, dormitor si o baie.

Pornind cu o baza de alb pentru o luminozitate sporita a incaperilor, Roxana si Silvia au gandit o amenajare caracterizata de simplitate, ce integreaza confortul unui camin intr-o paleta vesela de culori.

In living, mobilarea este minimala pentru a pastra totul cat mai aerisit si degajat. Ne atrag atentia canapeaua turcoaz (de la Mobila Dalin) si covorul cu motiv geometric, cele doua elemente contrastand cu suprafetele albe ale mobilierului, carora le-au fost adaugate picioare din lemn de mesteacan. Masuta de cafea este de la Jysk.

Fereastra larga permite o cantitate generoasa de lumina naturala, amplificand senzatia de spatialitate. Aici a fost integrata zona de luat masa, locul perfect pentru a savura micul dejun sau o cina romantica. Masa este de la Mobexpert.

Designul dictat de buget si atmosfera dorita de beneficiar incorporeaza subtil piese iconice precum scaunele vintage utilizate in zona de luat masa.

Pentru bucatarie s-a realizat o imbinare de stiluri, un joc al contrastelor, intre materiale reci si calde, rezultand un design contemporan cu insertii vintage. Configuratia lunga si ingusta a impus o dispunere liniara a zonelor de lucru; de cealalta parte a bucatariei a fost integrat un blat lung din lemn de stejar, folosit ca zona de bar sau loc pentru gustari rapide. Mobilierul cu front din MDF vopsit gri este de la IKEA (la fel si blatul). Electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra totul cat mai unitar, iar braul dintre dulapuri este placat cu faianta alba tip Metro.

In dormitor, atentia se indreapta spre zona patului, mai exact asupra peretelui-accent decorat cu un gri inchis. Si aici s-a urmarit aceeasi linie minimala a amenajarii, cu piese de baza si decoratiuni discrete. Depozitarea principala este mutata in spatiul holului, ce inglobeaza dulapurile pentru haine, dar si o zona cu rafturi deschise pentru carti.

Bugetul pentru aceasta amenajare a fost de 8000 de Euro.

Foto: Sabin Prodan

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole