Apartament din Sao Paulo, neconventional si plin de culoare

Acest apartament din Sao Paulo a fost amenajat de catre biroul de arhitectura DT Estudio, iar rezultatul este: o amenajare autentica, plina de culoarea si nonconformism. Proprietarii au cerut arhitectilor sa reconfigureze intregul spatiu, asa ca s-a renuntat la unul din cele doua dormitoare, iar spatiul ramas a fost pus la dispozitia celorlalte camere.

Deschide Galeria

Bucataria si camera de zi au fost unite intr-o singura zona de tip open space, ceea ce a dus la crearea unor linii lungi ale peretilor, iar astfel bucataria a devenit mai luminoasa si mai primitoare.

In timpul lucrarilor s-au descoperit grinzile de beton care ulterior le-au servit arhitectilor ca sursa de insiratie pentru un design interior cu accente urbane. Unii pereti de beton au fost pastrati in forma lor naturala, fara alte decoratinui sau finisaje, iar de acesti pereti s-a tinut cont si cand s-au ales culorile cu care s-a decorat restul spatiului.

Citeste si Moscova – un apartament plin de culoare de doar 40 de metri patrati

Pentru a echilibra nuantele reci date de culoarea beton au fost instalate pardoseli din lemn si obiecte de mobila cu aceasi nuanta foarte placuta. In bucatarie, dulapurile din partea inferioara, creaza un contrast foarte placut cu cele de culoare rosie din partea superiora. Toata combinatia de culori cu care a fost decorata bucataria ofera un aer de buna dispozitie si vioiciune.

In continuarea mobilei de bucatariedin partea de jos, este amenajata o polita din lemn masiv prinsa de perete, care serveste ca masa. Scaunele sunt de aceeasi nuanta ca mobila din partea superioara ceea ce ofera senzatia de unitate in stilul de amenajare.

Sistemul de iluminat difera de la camera la camera, iar in cazul fiecareia se respecta principiul nonconformismului, daca putem spune asa. Fiecare dintre aceste obiecte de iluminat se integreaza in acest stil cu accente industriale, si fac din amenajare una cu personalitate.

Citeste si Amenajarea unui apartament in New York

Sursa foto dtestudio.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole