fbpx

Apartament ecologic pentru studenti creatie Tengbom Architect

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pentru a intampina nevoile studentilor intr-un mod sustenabil si mai ales accesibil, designerii de la Tengbom au creat in colaborare cu Universitatea din Lund din Suedia, un mini apartament ecologic intr-o structura de sine statatoare, masurand doar 10 metri patrati.

Deschide Galeria

Apartamentul a fost conceput intr-o structura compacta, individuala, care ofera confortul necesar, incluzand aici spatiul pentru dormit, bucatarie, baie si o mica curte. Gratie materialului folosit, lemn stratificat si a tehnologiei de prelucrare, impactul ecologic este redus.

Eficienta energetica este factorul cheie in constructia de astfel de locuinte. Alegerea materialului potrivit si mai ales a felului in care acesta este prelucrat, este vitala pentru a minimiza emisiile de carbon. Adaugam aici si provenienta locala a materialului care se traduce prin costuri reduse cu transportul aducand astfel un plus de beneficii privind refolosirea lui, materia prima fiind replantata an de an. In plus, in acest caz, al apartamentelor ecologice pentru studenti, materialul ofera flexibilitate si asamblarea se poate face chiar pe sit, reducand astfel timpul de constructie si crescand eficienta.

Interiorul este prietenos si adaptat stilului de viata modern, minimalist al tinerilor. Structura interna este astfel gandita pentru ca fiecare din partile esentiale vietii de zi cu zi sa fie usor accesate, eficiente si mai ales sa ocupe cat mai putin spatiu. Piese multifunctionale sunt esentiale pentru ca amanajarea sa fie coerenta. Masa este loc de mancat, functionand si ca birou. Hamacul este locul ideal pentru relaxare si lectura; fiind suspendat, el nu ocupa loc in podea. Etajerele fixate in perete functioneaza ca scari pentru a accesa zona de dormit. Geamurile asemanatoare unor hublouri ofera lumina necesara pentru ca spatiul sa nu para prea intunecat sau claustrofob.

Acest apartament ecologic pentru studenti sunt cu siguranta o idee excelenta care ar avea mult succes atat printre studenti, acestia apreciind in special intimitatea pe care o ofera un astfel de spatiu, cat si pentru cei care isi doresc un trai simplu si econom.  

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...