Apartament in Bucuresti: Reamenajarea unui dormitor

Acest dormitor din Bucurestii Noi este unul de dimensiuni medii, avand 22 mp, spatiu mai mult decat suficient pentru a crea un spatiu placut si confortabil. La prima vizita la locatie, o locuinta P+1, beneficiarul si-a manifestat nemultumirile legate de spatiu si anume :

Deschide Galeria

– lipsa dulapului, cu toate ca exista un dressing cu acces din dormitor, de-a lungul timpului acesta devenind neincapator;

– problema amplasarii unui televizor

– problema ferestrei care era lipita de peretele dormitorului, fiind imposibil de amplasat mobilier in acea zona;

– pardoseala, initial era parchet pe jos

– spatiul i se parea destul de rece si totodata nu mai era in acord cu forma camerei.

Dupa analiza spatiului si a nemultumirilor, am decis sa stabilim o a doua intalnire cu beneficiarul pentru incerca sa rezolvam toate problemele expuse mai sus.

Asa ca am ales impreuna o nuanta de tencuiala decorativa, calda, pentru a lumina spatiul. Apoi am schitat forma unui dulap care ne-a permis integrarea unui televizor cat si mobilarea intregului perete.

Am compartimentat impreuna interiorul dulapului, aceasta compartimentare fiind facuta dupa nevoile beneficiarului si am decis achizionarea unui pat de dimensiuni mai mici fata de ce isi dorea beneficiarul ( 200×200, dimensiunea saltelei fiind 180×200). De comun acord s-a optat pentru schimbarea materialului de la jaluzele, intrucat acesta nu se incadra in stilul ales. Parchetul a fost inlocuit cu mocheta si, in plus am adus inca o comoda pentru o mai buna depozitare a lucrurilor.  

La a treia intalnire beneficiarul a putut vizualiza primele randari (pe care le puteti vedea in galeria de mai sus). Prima reactie a fost multumitoare, dar spatiul in continuare i se parea ca nu se potriveste, asa ca am reanalizat tot spatiul si am refacut proiectul.

Nuanta pentru pereti si forma mobilierului au ramas aceleasi, dar pentru a da un plus de personalitate spatiului am optat pentru alegerea unui tip de fototapet. Modelul a fost desenat de graficianul nostru, acesta incercand sa combine elemente din viata de zi cu zi a beneficiarului, cat si din hobby-urile acestuia.

In privinta finisajelor dulapului, am propus o nuanta inchisa, gri sobolan, materialul fiind in continuare MDF High Gloss. Fiind culoare inchisa, am stabilit ca acesta va fi infoliat, intrucat, la fabricarea acestuia exista riscul sa avem urme de vopsea rezultate din procedeul de vopsire. ( MDF-ul High Gloss rezulta din aplicarea a 5-12 straturi de vopsea). Ca sa inlaturam problema amprentelor rezultate din folosirea dulapului am folosit un MDF mat in dreptul sistemelor de actionare a usilor.

Integrarea televizorului in dulap ne-a creat cele mai mari probleme. Intrucat pe piata nu sunt multe sisteme care sa permita integrarea unui televizor in dulap, fara sa compromita spatiul din spatele televizorului, impreuna cu inginerul firmei de mobilier am realizat personalizarea unui sistem existent care sa satisfaca toate cerintele. Pentru a da un plus de valoare dulapului, oglinda fumurie a fost integrata pe doua din usile dulapului.

Problema amplasarii ferestrei si mobilarea peretului a fost rezolvata prin continuarea dulapului cu un corp suspendat si amplasarea unor sertare care pot fi folosite ca bancuta. In fata acestui corp am amplasat o oglinda de dimensiuni 2.10 x 0.90, pentru personalizarea careia am folosit o rama cu impact vizual puternic, dar care se incadreaza in stilul ales.

Patul e un model simplu, tapisat cu piele ecologica, care ofera un plus de confort si caldura camerei. Jaluzelele in stil roman au fost eliminate si inlocuite cu o perdea alba cu draperie blackout din catifea de culoare deschisa.

In urma acestor modificari corpurile de iluminat nu se mai incadrau in designul camerei, asadar au fost inlocuite. Dupa cum veti descoperi in imaginile din galeria foto, fototapetul condimenteaza amenajarea simplista si minimalista a dormitorului, impactul vizual fiind cu siguranta unul puternic.

Intr-un decor aerisit, dar cu destul de mult mobilier, am resuit sa integram si sa materializam toate cerintele beneficiarului asa cum puteti vedea in galeria de mai sus (imagini marcate cu V2).

Articol realizat de arh. Elena Artene (www.artateliers.ro )

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole