Apartament in Bucuresti: amenajarea unei bai de 6mp

Amenajarea baii ne da mereu batai de cap. Fie spatiul ingust ne incurca in luarea deciziilor, fie nu ne putem hotari la ce finisaje vom alege. De aceea exista designerii, specialistii care ne pot indruma pasii catre alegerile potrivite stilului si mai ales dorintelor noastre.

Deschide Galeria

Pentru proiectul de  astazi, ni s-a alaturat Daniela Nichita, studenta la facultatea de arhitectura si urbanism "Ion Mincu". Cu ajutorul ei, va vom descrie azi un proiect pentru amenajarea unei bai pentru un cuplu de tineri din Bucuresti.

Ca majoritatea celor care locuiesc in blocurile capitalei, problema principala este apartamentul cu un spatiu nu foarte generos. Acelasi a fost cazul si aici. Apartamentul dispune de un grup sanitar modest ca dimensiuni si astfel misiunea Danielei a fost cumva ingreunata de acest aspect. Insa rezultatul este unul plin de eleganta si simplitate in acelasi timp.

Nu au existat limite din partea proprietarilor; acestia si-au dorit sa aiba doua chiuvete iar cada sa fie inlocuita cu un dus de tipul celui care pica din tavan si sa aiba o banca pe care sa se poata aseza.

Suprafata utila a baii este de 6.48mp (1.80X3.60). Tot ce a fost inainte a fost scos si inlocuit de la gresie, faianta pana la tencuiala, toaleta si baterii. 

Elementele folosite nu au fost unele costisitoare, doar unele aspecte fiind mai scumpe, ca de exemplu, marmura din care este construita bancuta din dus. Efectul creat este deosebit intrucat fundalul verde pal al mozaicului completeaza frumos cromatica din zona de dus. S-au folosit, de asemenea, si doua chiuvete speciale cu cuva exterioara cu linii foarte tari, drepte, o oglinda mare luminata potrivit.

Mobila este dintr-un lemn de esenta tare, inchisa la culoare tocmai pentru a crea un contrast cat mai puternic intre mozaicul din dus, gresie si peretii albi. Caracterul deosebit al baii il vom gasi si in corpurile de iluminat; pentru cabina de dus au fost alese doua spoturi, iar doua lampi care atarna, imitand astfel candelabrul, contureaza frumos intregul stil. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole