fbpx

Apartament istoric renovat cu accente moderne

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Un apartament istoric nu inseamna neaparat si un apartament demodat. Trasaturile sale se pot integra intr-un decor contemporan cu doar o mica renovare. Aflat in Londra, intr-o cladire construita in 1860, cu puternice influente georgiene, apartamentul a suferit transformari care l-au readus in prezent ca o dovada a maiestriei arhitecturale.

Deschide Galeria

Primii pasi au constat in a readuce la stadiul initial aspectul corniselor si al tencuielii. Ulterior s-a trecut la reconditionarea podelelor, destul de avariate de trecerea anilor.

Detaliile simple ale acestui apartament istoric se imbina armonios cu detaliile decorative care au rolul de a pune in valoare trasaturile arhitecturale specifice epocii. De remarcat in acest sens este semineul si marmura Carrara folosita pentru fatada lui. Aceeasi marmura o vom gasi ca detaliu si in bucataria simplu amenajata dar cu impact gratie asimetriei scaunelor din jurul mesei. Lampa oranj din living, rafturile amenajate de o parte si de cealalta a semineului, fac din aceasta parte a camerei, punctul focal accentuat in permanenta de ferestrele largi aproape de podea, care inunda cu lumina intreaga incapere.

Cateva aspecte ne-au atras privirea: dormitorul cu peretii complet negri si accesoriile decorative, cum ar fi masuta galbena din living pe care o vom regasi si in dormitor folosita ca noptiera dar sub o alta culoare. Negrul dormitorului este balansat de elementele din lemn din cadrul patului si podea, precum si de oglinzile dulapului care amplifica lumina.

Si baia are partea ei de dramatic in decor. Flisele gri aranjate in forma de os de peste, incalzirea prin pardoseala si picioarele galbene ale cazii sunt moderne prin definitie dar nu scad cu nimic farmecul aparte al amenajarii per ansamblu. 

Sursa foto: design-milk.com

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...