Apartament la mansarda – o amenajare chic in doar 20 mp

Frumusetea spatiilor mici sta in punerea lor in valoare prin abordari inteligente care sa intruneasca atat aspectele estetice cat si pe cele functionale. Aceasta mini-locuinta situata la mansarda unui imobil din Barcelona are doar 20 de metri patrati excelent exploatati gratie talentatului decorator de interioare Anthony Chevallier.

Deschide Galeria

Particularitatea acestui apartament este data de configuratia sa: forma dreptunghiulara continuata de un dom. Arhitectura deosebita a cladirii a fost astfel pusa in valoare prin aceasta amenajare.

Dupa cum veti putea vedea si in fotografii, spatiul este unul extrem de mic. Cu greu iti poti imagina ca cineva chiar ar putea locui decent intr-un astfel de apartament. Nu numai ca cineva locuieste dar o face si cu mult stil datorita renovarii intense la care a fost supus spatiul.

6 saptamani au fost necesare pentru ca transformarea sa fie finalizata. Totul in aceasta locuinta intra la categoria mini: mini-bucatarie, mini-dormitor, mini-living si mini-baie. Toate functionalitatile sunt integrate in acest spatiu, fara a neglija niciun aspect. A fost schimbat parchetul cu unul din lemn de stejar, au fost zugraviti peretii si tavanul cu grinzi (vopsit alb), toate pentru a oferi un aer elegant si chic.

Paleta cromatica predominanta este cea a neutrelor cu griuri si mult alb pentru a oferi lumina si a amplifica spatiul.

Zona de bucatarie a fost complet renovata. Mobilierul compact ofera spatii de depozitare cu un design placut. Iar baia este de-a dreptul impresionanta. Bine optimizata, cu texturi si detalii elegante, cu placi ceramice bej si acelasi parchet pe care il regasim in toata casa (tratat pentru a rezista contactului cu apa).

Spatiul pentru dormit a fost instalat in zona domului – un spatiu neobisnuit cu ferestre mici dar cu o priveliste impresionanta catre Sagrada Familia. Trecerea se face dinspre spatiul dedicat livingului, iar amenajarea acestei incaperi cu mult alb aminteste de casele grecesti. Tot mobilierul a fost optimizat pentru a se integra in acest spatiu mic. Au fost eliminate noptierele, in locul lor fiind montata o tablie de pat pentru sprijin. 

Sursa foto:  Le-departement

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole