Apartament mic amenajat ca unul de doua camere

Amenajari cu stil se pot obtine in orice tip de spatii, chiar si in cele de doar 36 metri patrati. Desi redus ca suprafata, designerii au reusit sa obtina un decor elegant, creat in spirit clasic, cu functiuni armonioase si spatii eficiente pentru depozitare.

Deschide Galeria

Apartamentul a fost reamenajat ca unul de doua camere, cu living si bucatarie deschisa, dar si cu un mic dormitor. In plus, balconul a fost transformat in camera, prelungind astfel bucataria.

Zona de zi a fost unitar abordata, bucataria si livingul formand un spatiu in plan deschis, singura delimitare fiind la nivel vizual printr-un corp tip insula, folosit ca blat de lucru suplimentar atunci cand se gateste sau ca un mini-bar pentru gustari rapide.

Desi camerele au fost restranse, au fost gasite solutii practice prin care spatiile sa para mai mari. Una din acestea a fost placarea unui intreg perete cu oglinzi. De cealalta parte, peretele-partitie care separa dormitorul de living, include si o parte de geam fumuriu pentru a permite luminii naturale sa patrunda si in interiorul dormitorului.

Spatiile de depozitare dintr-un living obisnuit au fost integrate in jurul ferestrei printr-un sistem unitar, cu rafturi pentru carti, sertare, dar si un spatiu pentru televizor. Cele doua corpuri sunt unite printr-o bancuta ce poate fi folosita ca loc de lectura. Amenajarea este intregita printr-o canapea confortabila si o masuta de cafea ce incheaga tot acest decor.

Transformarea balconului in camera amenajata ca loc de luat masa a adus un mare plus de luminozitate intregului apartament, lumina naturala patrunzand pana in hol. Largirea zonei destinate bucatariei a permis o dispunere pe doua laturi, cu mobilier pana in tavan si corpuri suficiente pentru a incorpora electrocasnicele si a asigura loc pentru stocare. Usile frezate si placile ceramice tip Metro sunt de expresie moderna, desi candelabrul si spatiul de dining ne amintesc mai mult de rafinamentul stilului clasic.

Pentru dormitorul nou creat, designerii au mizat pe un decor elegant, usor feminin, dar si pe obtinerea unei maximum de functionalitate tinand cont de dimensiunile reduse. Desi o parte din depozitare se afla in hol, ei au reusit sa integreze si aici doua corpuri simetrice de dulap unite printr-o scafa cu spoturi. Pentru spatiul cu geam vizibil din living s-au folosit draperii asigurand astfel un nivel optim de intimitate. Cromatic, s-au folosit culori mai reci, estompate pentru a spori confortul vizual in incapere.

Spatiul acestui apartament este o veritabila sursa de inspiratie! Hai sa o admiri in detaliu in galeria foto de mai sus!

Proiect: Fateeva Design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole