Atunci cand iti doresti si living, si un dormitor, iar spatiul pe care il ai la dispozitie este restrans la o singura camera principala, poti lua in calcul o solutie de compromis: o partitie prin care sa creezi o noua incapere. Iata o astfel de amenajare realizata in 37 metri patrati.

Pentru ca spatiul este unul mic, abordarea s-a dorit a fi una cat mai simpla. S-a mizat pe culori deschise si pe finisaje care amintesc de natura, totul pentru a realiza un ambient confortabil si placut, in ciuda dimensiunilor reduse.

Stilistic, spatiul merge pe ideea minimalismului, incaperile primind piesele strict necesare, fara a incarca amenajarea. Zona de zi primeste multa lumina naturala ceea ce face ca incaperea sa para mai ampla. Tonurile de verde si esentele de lemn de stejar pe care le regasim la nivelul pardoselii si mobilierului contribuie din plin la crearea unei atmosfere primitoare si calduroase.

Corpul de biblioteca din zona livingului a fost realizat pe comanda astfel incat sa se potriveasca dimensiunilor reduse ale incaperii; insertiile de oglinzi din rafturile deschise sporesc efectul de largire a spatiului.

Zona de bucatarie se afla in plan deschis cu livingul, fiind practic amplasata inspre hol. Trecerea e subtila, delimitarea fiind una vizuala si pe care o percepem la nivelul tavanului fals ce incastreaza si o parte din corpurile de iluminat ce asigura o iluminare uniforma a spatiului.

Compacta, dispusa liniar, bucataria ofera strictul necesar pentru a gati si lua masa. Pentru dulapurile superioare s-a folosit un front alb menit sa sporeasca luminozitatea acestei zone. Electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra totul unitar si ordonat, iar masa este ingenios dispusa, ca parte integranta din corpul de bucatarie.

Depozitarea principala a locuintei se afla in hol sub forma unui dressing cu usi glisante si fatete din oglinzi. Din nou, efectul de marire al spatiului face ca holul sa para mai mare decat in realitate.

Pentru ca dormitorul creat are o suprafata redusa si fara acces la lumina naturala, s-a optat pentru montarea unor ferestre inguste in partea superioara a peretelui despartitor. Astfel, incaperea primeste lumina dinspre living. O mica zona pentru depozitare a fost creata si aici – dulapurile suspendate de deasupra patului, ele acoperite cu oglinzi. Luminile tip LED si lampile montate pe perete asigura o lumina difuza potrivita unui dormitor; motivul naturii il regasim si aici sub forma unui fototapet, dar si a micilor decoratiuni.

Aceasta amenajare iti poate folosi ca sursa de inspiratie, mai ales daca locuiesti intr-un spatiu asemanator, iar ideile pentru decor precum accentele de verde si finisajele inspirate de natura se pot pune in practica in orice fel de locuinta.

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!