fbpx

Apartament mic cu o amenajare actuala

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pentru acest apartament, designerul si-a propus sa realizeze o amenajare in stil contemporan, urmarind sa dezvolte un interior confortabil, dotat cu functiunile necesare.

Deschide Galeria

Spatiul este tratat minimal pentru a pastra interiorul cat mai aerisit. S-au folosit culori predominant neutre, imbogatite cu finisaje texturate. Peretele-accent cu efect tridimensional, placarea cu caramida si jocul luminilor confera un aspect de peisaj urban.

Apartamentul este unul destul de restrans, cu o suprafata de 40 metri patrati, insa optimizat pentru a asigura conditiile dorite de beneficiar. Astfel, vom regasi spatii de depozitare eficiente, o bucatarie dotata cu cele necesare si o camera principala gandita pentru a imbina doua functiuni: living si zona de dormit.

Mobilarea este minimala pentru a pastra spatiul cat mai aerisit. Folosind diferite tipuri de texturi, de la cele rugoase pana la cele moi si pufoase, s-a reusit conturarea unui decor actual, in care accentul este pus pe forme, volumetrii si finisaje speciale menite sa puna in evidenta spatiul. Placarea cu caramida preia din fatada imobilului, iar fototapetul cu peisaj urban reda subtil tematica amenajarii. Chiar si plantele isi au rolul bine definit.

Pentru bucatarie si baie, designerul a obtinut doua zone functionale, bine adaptate spatiului mic. Dispunerea pieselor de mobilier, incorporarea electrocasnicelor in bucatarie si o zona de dus in baie vin sa intareasca ideea ca orice spatiu poate fi optimizat printr-o alegere atenta a elementelor.

Un rol important il joaca iluminatul. Cu ajutorul spoturilor si al benzilor LED, dar si al corpurilor suspendate se creeaza diferite scenarii pentru fiecare zona in parte, fie ca vorbim despre holul de la intrare, despre bucatarie sau despre camera. Iluminatul de accent pune in valoare texturile (vezi peretele-accent tridimensional sau peretii cu caramida). Folosind intr-un mod inteligent diferitele surse de lumina, dar si suprafete netede, lucioase, inclusiv oglinzi, designerul reuseste sa creeze iluzia unui spatiu amplificat, reducand disconfortul dimensiunilor restranse.

Speram sa gasesti si tu inspiratie in aceasta amenajare!

Designer: Tatiana Afanasieva

Reclama

Articole noi

Amenajare cu accente de rosu pentru un apartament de 2 camere si 34 mp

Designerii de la Caroline Art au mai creat o...

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...