Apartament mic cu un design functional

Pentru acest apartament studio cerintele beneficiarilor au fost simple: si-au dorit un design actual, cu spatii de lucru si o bucatarie primitoare de sine statatoare. Iata proiectul detaliat in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Tinand cont de configuratia existenta, designerii au propus initial o largire a spatiului si crearea unei zone de dormit; acest lucru ar fi presupus eliminarea peretelui bucatariei si deschiderea spre camera. Insa, beneficiarii au dorit sa pastreze spatiul bucatariei intact, inchis, ca o camera de sine statatoare. Restul amenajarii au dorit sa fie minimalista pentru a lasa spatiul cat mai aerisit.

Astfel, designerii s-au concentrat pe a contura functionalitatile necesare, completand cu accesorii si decoratiuni pentru un decor cu personalitate.

Camera principala inglobeaza functiuni diferite, living, zona de dormit, zona de lucru, toate armonios reunite sub aceeasi amenajare. Au fost folosite piese modulare, cu un design simplu, cu fronturi albe pentru a pastra luminozitatea incaperii. Canapeaua este confortabila si fiind extensibila, noaptea se transforma in spatiu de dormit. In dreptul ferestrei, au fost amenajate doua spatii de lucru, simetrice.

Spatiul ne aminteste de interioarele scandinave, decorate cu acelasi minimalist si accent pe functionalitate. Textura de caramida, covorul, luminile si decoratiunile transforma spatiul intr-unul placut.

Pentru bucatarie, amenajarea merge intr-o directie mai jucausa, mai animata gratie placilor decorative dintre corpurile de mobilier si a peretelui vopsit cu vopsea neagra de tabla scolara pe care se pot scrie diferite mesaje. Interesanta este si placarea care incadreaza usa de la intrarea in bucatarie. Si aici, mobilarea este simpla, cu o combinatie de fronturi albe in partea superioara si furnir de lemn natur in partea inferioara. Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier pentru a pastra un aer ordonat si unitar. Locul de luat masa este amenajat in dreptul peretelui vopsit intr-o incercare de a-l delimita de partea tehnica a bucatariei.

Si pentru spatiul din hol s-a abordat o varianta colorata, prin contrastul de galben si negru. In baie, amenajarea urmeaza aceeasi linie nordica, cu un design simplu din care nu lipsesc placile de faianta tip Metro.

Designeri : buro2d.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole