Apartament minimalist pentru o persoana

Nu stim exact de cati metri patrati e nevoie pentru confortul personal, insa designerul Pavlova Oksana a pus in practica un proiect menit sa ilustreze acest concept; a concentrat in 47 de metri patrati, un spatiu in care iti poti desfasura lejer toate activitatile cotidiene, de dimineata si pana seara.

Deschide Galeria

Intr-un apartament minimalist ca cel din descriere, vom gasi si living si dining si dormitor si bucatarie, toate optimizate pentru ca spatiul sa para mai mare decat este in realitate.

Open space-ul include livingul si bucataria care se conecteaza cu zona de balcon transformata in colt pentru servit masa. Este un spatiu masculin in care decoratiunile aproape ca lipsesc, orice detalii fiind eliminate pentru a castiga cat mai mult spatiu. Bucataria a fost gandita in forma de L, dulapurile incorporate in perete, albe si lucioase pentru a reflecta cat mai multa lumina, iar zona dintre dulapuri si blatul de lucru accesorizat cu verde intens.

Culorile vibrante, excelent alese, sunt foarte bine puse in valoare in decorul preponderent neutru. De remarcat in special corpurile de iluminat in alb si galben, suspendate, deasupra unei discrete zone de bar, potrivita pentru o gustare rapida. Pentru a scoate in evidenta aceasta zona de bar, remarcati imprimeul intr-un bej asemanator lemnului.

Alegerea lemnului in contrast cu albul si paleta neutra de culori aduce o nota de caldura placuta si relaxanta intregii stari din acest apartament minimalist. Pentru a preintampina o eventuala monotonie creata de neutralitatea cromaticii, designerul a ales un model discret pentru tapetul din living.

Holul nu este nici el mai prejos. Decorat cu pereti falsi de caramida vopsiti in alb si mici pete de negru care sa sparga reflexia puternica a albului, holul te intampina cu un mesaj pozitiv scris pe verticala si un ceas minimalist; o idee originala pe care si voi o puteti folosi in casele voastre.

O sofa gri asortata cu un covoras discret si perne decorative cu imprimeuri de zigzaguri galbene si portocalii, si un televizor fixat in perete si trei mici dulapuri suspendate sunt singurele obiecte care redau zona de living. Dar preferata noastra ramane camera balcon, o feerie de alb cu imixtiuni verzi (tiparul verde il regasim si la scaunele din aceasta zona creand coerenta cu intreaga amenajare). Forma usor curbata, decorul simplu si peisajul il transforma cu siguranta in punctul forte al acestui apartament minimalist.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole