Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind amenajata pana in octombrie 2020 pentru un client privat.

Deschide Galeria

Echipa Limestudio, arhitectii Silvia Olteanu si Roxana Jipa, ne povestesc ca au optat in aceasta amenajare pentru o paleta cromatica neutra, naturala, care sa confere caldura si sentimentul de “acasa”.

In cadrul conceptului cromatic natural, predomina culoarea teracotei (ce provine din italiana – pamant ars), ca un accent puternic ce armonizeaza restul elementelor de design. Prin contrast, a fost folosita o nuanta rece, intensa de albastru la mobilierul de bucatarie.

Luand in considerare suprafata redusa a apartamentului, 52 de metri patrati distributi in living, dormitor, bucatarie inchisa si logie, baie si hol, spatiile de depozitare au fost una dintre prioritatile amenajarii. Clientii si-au dorit mult un spatiu ordonat, functional si in care sa domine o atmosfera calduroasa, joviala.

Dulapurile incastrate, realizate la comanda, au reprezentat solutia ideala pentru a rezolva problema spatiilor de depozitare, fiind personalizate si adaptate nevoilor clientului.

Au creat o zona de depozitare generoasa in holul de intrare , o linie de mobilier pe toata latimea livingului, un mic dulap in nisa ramasa din decrosul peretelui de bucatarie.

Un spatiu de depozitare extra a fost generat prin folosirea amprentei fostei usi de acces in logie din living; au completat acel gol cu o biblioteca incastrata. Rafturile din lemn si iluminarea cu Led din spate pun in evidenta acest detaliu special.

Baia a fost amenajata minimalist; au fost create depozitarile necesare insa fara a supraaglomera spatiul. Iese in evidenta oglinda in forma de arc cu lumina integrata. Placutele ceramice gri, cu accent de albastru pe zona lavoarului, sunt inguste si prin dispunerea verticala pare ca alungesc spatiul si ii confera o suplete aparte.

Dormitorul matrimonial este un spatiu ordonat, aerisit, in care iese in evidenta asimetria dispunerii culorilor. Galbenul sters este contrastat puternic de nuanta teracotei, folosita la peretele din spatele patului.

Noptierele din lemn, asimetrice ca dimensiuni (una din ele fiind transformata in masuta de makeup) completeaza armonios ambianta naturala.

Fotografii: Sabin Prodan

 

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...