Apartament modern de 52 mp amenajat pentru o familie cu 2 copii

Cautam zi de zi idei pentru apartamentele noastre care refuza sa se duca mai sus de 50 de metri patrati. Asa ca ne pliem pe spatiile existente si, folosind trucuri si solutii functionale, reusim sa ne adaptam cu brio locuintei.

loc de luat masa si bucatarie cu electrocasnice incorporate
Deschide Galeria

Pentru astazi, am gasit aceasta amenajare a unui apartament de 52 metri patrati locuit de o familie cu 2 copii. Ne-a atras atentia imediat pentru ca am vrut sa aflam cum au gandit designerii spatiul apartamentului. Si nu ne-au inselat deloc asteptarile.

Bucataria ca o camera de zi

Cum deseori spunem aici, la Povestea casei, ca bucataria a devenit pentru multi dintre noi inima casei, iata ca si aceasta amenajare ne confirma acest lucru. Ba chiar, designerii au mers pe ideea unei camere de zi multifunctionale care include atat bucataria, cat si o zona de conversatie.

Ne-a placut foarte tare aceasta abordare. Familia petrece mai mult timp impreuna, fara bariera peretilor care separa bucataria de living. Bucataria a fost gandita sa fie perfect functionala, cu un loc de luat masa confortabil si discret personalizat, ce realizeaza o trecere usoara spre canapeaua si televizorul care ne amintesc de ceea ce ar fi putut fi o mica sufragerie.

In total, cei 14,5 metri patrati ai functiunii descrise mai sus pot fi o solutie practica de a implica familia in procesul de gatit sau pur si simplu sa sprijine o mai buna comunicare. Si pentru ca este o simpla bucatarie deschisa, designerii au mizat pe diferite piese de mobilier, finisaje si decoratiuni pentru a aduce un plus de interes spatiului.

Vorbim aici despre o canapea confortabila, o masa din lemn masiv cu patru scaune, doua corpuri suspendate folosite ca spatiu de depozitare pentru carti, un perete de caramida aparenta vopsita cu alb in contrast cu pardoseala, sunt doar cateva dintre din elementele care dau viata spatiului.

Placuta este si nuanta de crem a mobilei de bucatarie ce se armonizeaza cu lemnul folosit la blatul mesei si cu picioarele scaunelor. Cromatica per ansamblu inspira caldura, acel ambient de acasa placut, confortabil, relaxant.

Zona de noapte 

Dulapul de pe hol cu usi ce amintesc de obloane, tot in albastru atrag atentia inca de la intrarea in apartament. Peretii sunt predominant albi pentru a reflecta lumina si a largi vizual spatiul, in special in pe hol. Spoturile incastrate in tavan asigura iluminatul general oferind o lumina placuta spatiului.

Nuantele de albastru din zona de zi ne-au inspirat parca ceva din natura, iata ca aceeasi natura este mai departe descrisa in dormitor. Buturugi pe post de noptiere, un tapet cu mesteceni care marcheaza zona de lucru a unui mic birou, cadrul si tablia patului in nuante de verde ce se regasesc discret si in modelul draperiilor, precum si un cap de cerb asezat intre 2 tablouri cu aceeasi tematica a naturii. In doar 13 metri patrati natura pare mai aproape ca niciodata (si sa nu uitam si planta triumfatoare de pe comoda alipita blatului-birou).

Si cum era de asteptat, cea mai vesela si colorata camera este cea a copiilor. Are doar 10 metri patrati, dar cine se mai uita la dimensiuni cu asa culori si veselie. Paturile supraetajate, un mic birou si dulapuri incastrate intr-o nisa care a fost deschisa pe lateral pentru a crea rafturi pentru depozitare suplimentara. Dungile discrete de pe peretele cu paturile sunt reluate mai intens pe modelul covorasului de pe podea.

Inspiratia naturii o regasim si in baia foarte bine amenajata pentru cei 3 metri patrati pe care ii are. Lavoar generos sub care a fost instalata masina de spalat rufe, sertare pentru depozitare si doua mici corpuri superioare deasupra oglinzii sub care au fost montate luminile. Au optat pentru scoaterea toaletei din acest spatiu, ea fiind acum un spatiu de sine statator, amenajat ca o baie de serviciu.

Noi am gasit multe idei utile si trucuri functionale in aceasta amenajare, asa ca ne dorim sa va inspire si pe voi!

Sursa foto: design-homes

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole