Apartament modern de 70 mp amenajat cu influente clasice pentru o familie cu trei membri

Povestea acestui apartament este una speciala : o amenajare creata de echipa Creativ Interior pentru propria familie. Apartamentul de 70 mp, compus din trei camere, bucatarie si  doua bai este situat in zona de nord a Bucurestiului. 

Deschide Galeria

Cand arhitectul este si clientul final in acelasi timp, cresc automat si pretentiile estetice si tehnice dar exista si o mai mare constientizare a bugetului. In acest caz, bugetul limitat a presupus o investitie in materiale si solutii tehnice de calitate, economia fiind realizata prin mixul de finisaje folosite si optiunea de a nu finisa identic zonele care urmau sa fie acoperite de mobilier. 

Conceptul arhitectural

Beneficiarii si-au dorit un stil eclectic, plecand de la modernism si stil contemporan, cu insertii de elemente clasice, care adauga o nota de eleganta si rafinament intregului spatiu. Culorile pastelate si accentele de culori vii, puternice, creeaza un contrast placut si o atmosfera luminoasa, confortabila. 

In paralel cu latura estetica a amenajarii, o atentie sporita a fost acordata ergonomiei si functionalitatii locuintei. Optimizarea eficienta a spatiilor a presupus realizarea mobilierului la comanda, in proportie de 90%, pentru a profita de fiecare centimetru patrat disponibil. Dulapurile inalte pana in plafon au fost decorate la partea superioara cu acelasi model de cornisa folosit la tavane, pentru a integra mobilierul in conturul arhitectural al apartamentului. 

Solutia de compartimentare

La nivel de compartimentare au fost realizate modificari minime dar extrem de utile pentru utilizarea eficienta a camerelor. Astfel, a fost creata o zona de depozitare cu acces din hol, in locul nisei din living, destinate initial  diningului (care a fost integrat in bucatarie). Totodata,  din primul dormitor s-a realizat un acces catre terasa, astfe ca a fost inversata destinatia camerelor, camera copilului devenind dormitorul matrimonial. Aceasta schimbare a condus la mutarea accesului in baia matrimoniala, din dormitor. 

Finisaje si detalii 

Proiectul, denumit de arhitectii-proprietari “My Famous Home”, le-a permis acestora sa experimenteze cu trucuri noi, detalii tehnice si combinatii de materiale. Pentru pereti au folosit un glet fin, sub forma de crema, care a contribuit mult la acoperirea imperfectiunilor si denivelarilor.  Deoarece nu exista posibilitatea incastrarii benzi led, au folosit o cornisa personalizata pentru mascarea sursei de lumina.

In camera copilului, dominata de o atmosfera ludica, luminoasa si plina de culori vii, au integrat armonios un perete interactiv, format dintr-un tapet magnetic finisat cu vopsea lavabila de tipul tablei de scris cu creta. Decorarea patului cu globuri de lumini insiruite de-a lungul baldachinului creeaza o atmosfera de poveste si asigura un iluminat secundar relaxant.

Un alt element – cheie al amenjarii este peretele din zona de luat masa, pentru care a fost descoperita si folosita vopseaua decorativa Calcecruda de la Nococolor, pictata mai apoi cu foita de aur. Nuanta de albastru deschis creeaza fundalul perfect pentru mobilierul minimalist al bucatariei. Regasim tonuri de albastru la placutele ceramice dintre corpurile suspendate si blatul de lucru si la catifeaua scaunelor. 

Cu siguranta v-a atras atentia si v-a trezit curiozitatea acest proiect, asa ca puteti afla mai multe detalii urmarind video-ul oficial pe youtube sau pe pagina studioului de arhitectura!

Arhitecti: Creativ Interior

Foto: Alexandru Prodan

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole