Apartament modern si luminos pentru o familie cu doi copii

Povestea acestui apartament a luat nastere din dorinta unei familii tinere, de programatori IT, cu doi copii mici, de a-si transforma vechiul apartament intr-un spatiu aerisit, modern si luminos.

coltar, masuta de cafea extensibila si televizor intr-un living modern
Deschide Galeria

Suprafata utila a apartamentului este de 81.5 metri patrati plus 9 metri parati de balcon. Finalizata in 2018, amenajarea a durat opt luni, de la stadiul de proiect, comenzi de materiale, finisaje si mobilier pana la santier, montajul mobilierului si al accesoriilor. Au fost investiti aproximativ 45000 de euro.

Conceptul proiectului, crearea unui spatiu luminos si incapator, are la baza rezolvarea estetica si functionala a cerintelor beneficiarilor: locuinta adaptata nevoilor tuturor membrilor familiei, dormitoare separate pentru copii, spatii de depozitare generoase, loc de luat masa in bucatarie, biblioteca, crearea unei mici zone de birou pentru zilele in care se lucreaza de acasa.

Apartamentul este situat intr-un bloc vechi din Bucuresti. Initial, era compus din doua dormitoare separate cu un al treilea dormitor care comunica cu zona de living prin doua usi mari. In stanga intrarii se afla o debara greu accesibila, care a fost transformata in spatiu de depozitare. Dupa compartimentare, spatiul  a fost distribuit in trei dormitoare, o bucatarie, living, doua bai (dintre care una de serviciu), hol de intrare, hol de distributie si doua balcoane. 

Procesul conturarii locuintei mult visate a inceput prin decopertarea peretilor, a finisajelor si tencuielii vechi, refacerea instalatiilor electrice si sanitare conform noii configuratii din proiect, renovarea balcoanelor si inchiderea unuia din ele. A urmat etapa finisajelor noi , atent selectate : gresie, faianta, parchetul, vopseaua lavabila. 

Stilul modern si amenajarea unitara confera o continuitate armonioasa a  spatiilor, paleta cromatica si expresia stilistica din intreaga locuinta fiind intrerupte doar de dormitoarele copiilor, amenajate in culori vii, transmitand un aer ludic. Albul si nuante calde  de gri predomina spatiul, puse in valoare si incalzite de mici insertii de textura de lemn de stejar. In timp ce peretii albi confera luminozitate spatiilor, peretii cu finisaje contrastante,  genereaza dinamism si accentueaza zonele de interes. 

Suprafata holului nu este mare insa prin volumetria mobilierului realizat la comanda de Kubik Furniture, acesta pare mai generos, o imbinare placuta intre estetic si functional, crearea unui sistem de depozitare util si variat. Oglinzile amplasate strategic confea senzatia unui spatiu amplu, reflectand armonios lumina.  La nivelul pardoselii au fost folosite placi ceramice hexagonale cu aspect de marmura (Deta Studio); imbinarea jucausa si neconventionala a acestora cu parchetul din restul locuintei creeaza dinamism si impreuna cu traforul folosit pentru decorarea usilor mobilierului, confera personalitate spatiului. 

Pentru amenajarea livingului a fost luata in calcul nevoia de a amplifica vizual suprafata reala; peretele din spatele canapelei afost placat cu oglinda, incadrata pe laterale de placi ceramice cu aspect de caramida alba, marca Delta Studio. Efectul este foarte placut; o incapere moderna, dublata vizual. Lumina indirecta obtinuta prin scafa cu banda led evidentiaza peretii din living si creeaza o atmosfera calda,potrivita pentru serile de relaxare in familie. 

Peretele opus canapelei contine zona media si un  spatiu de birou, mic dar functional. Biroul (achizitionat de a Mobexpert ) are o functie dubla, poate fi transformat cu usurinta intr-o masa extensibila pentru cinele cu invitati.  Paleta cromatica a zonei de living mizeaza pe nuante neutre, evidentiate de caldura parchetului din stejar auriu stratificat (Delta Studio).  Draperiile din catifea dau o nota de eleganta si confort intregii amenajari. 

Bucataria a fost separata de living prin usi glisante in perete, marca Eclisse si Cocif. Amenajata compact, mobilierul acesteia, din mdf vopsit lucios in nuante deschise, amplifica spatiul si contureaza armonios o atmosfera calda. 

Arhitect: Cristina Micu

Fotografii: Vlad Creteanu

Daca ti-a placut amenajarea si doresti sa colaborezi cu Cristina, o poti contacta aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole