fbpx

Apartament scandinav – o amenajare monocromatica cu detalii artistice

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Scandinavii sunt renumiti pentru dorinta lor de a avea cat mai mult spatiu deschis si lumina naturala. Acest lucru provine din faptul ca ei “sufera” cateva luni pe ani de intuneric, zilele fiind foarte scurte si noptile lungi si deprimante.

Deschide Galeria

Apartamentul pe care vi-l propun astazi este decorat in cel mai pur stil scandinav. Desi pare rece la o prima vedere, intreaga amenajare este luminoasa si primitoare prin detaliile decorative si accesoriile care imbraca locuinta.

Albul este la el acasa: pereti, tavan, mobila. Lumina patrunde nestingherita prin fiecare fereastra si se reflecta in albul satinat creand o atmosfera pozitiva. De remarcat ca ferestrele nu au perdele sau draperii, o alegere pe care nordicii o fac deseori cand amenajeaza un apartament. Podeaua, dintr-un lemn cu nuante deschise, ofera coeziune in ansamblul ei.

Scandinavilor le place monocromatismul. De aceea, pe langa alb, veti intalni deseori griuri si accente de negru. Si in cazul acestui apartament, negrul reprezinta elementele de accent in decor. Ramele tablourilor, pernele decorative, scaunele din bucatarie precum si alte detalii decoratiuni ofera spatiului locuintei un plus de interes, fiind si pata de culoare predominanta.

Interesant este ca s-a optat pentru a nu introduce alte culori vii, verdele plantelor fiind singura care insoteste paleta cromatica mentionata mai sus. Decorul este minimalist. Nu exista dulapuri sau rafturi inutile. O comoda pe care este asezat televizorul ofera suficient spatiu de depozitare. Ceea ce imi place in mod special este lejeritatea decorului: un teanc de reviste intr-un colt al camerei, un mini colaj de fotografii deasupra patului in dormitor si un birou vintage sunt elemente care ii ofera spatiului un aer usor boem, relaxat care iti permite sa te misti in voie fara sa para incarcat sau obositor. Aspectul usor dezordonat al corpurilor de iluminat prin cablurile special lasate la vedere ilustreaza din plin aceasta idee. 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...