Apartamentul lui Cameron Diaz, o amenajare de Oscar

Daca cele mai frumoase case ar fi premiate locuinta din New York a actritei Cameron Diaz ar lua premiul echivalent al Oscarului. Cand ne referim la amenajarea acestui apartament putem spune ca stelele s-au aliniat. Avem de-a face cu locuinta celebrei Cameron Diaz de transformarea careia s-a ocupat Kelly Wearstler, un celebru designer, cunoscut pentru decorarea locuintelor celebritatilor.

Deschide Galeria

Initial acest spatiu era alcatuit din pereti in totalitate albi, iar acest lucru a trebuit schimbat pentru a-i adouga o personalitate autentica, potrivita unei vedete de cinema.

In livingul din Manhattan al lui Cameron Diaz, proiectat de catre Kelly Wearstler, a fost integrate doar elemente de decor special create pentru celebra actrita: covor de la Mansour Modern, un fotoliul rotativ marca Milo Baughman, o masuta de cocktail, un candelabru din sticla de Murano si cateva scaune vintage. Fotoliul, de o culoare foarte placuta care se asorteaza perfect cu nuanta peretilor, a fost tapitat cu un material Clarence House, totul pe un fundal alcatuit de tapetul de la Gournay.

Pentru dining s-a folosit o paleta cromatica care reflecta personalitatea lui Cameron: provocatoare dar fara a fi ostentativa, ne spune Wearstler, care o considerata pe Diaz mai mult o colaboratore decat o clienta. „Cameron are un gust excelent in materie de culori si intelege perfect modul in care acestea lucreaza impreuna, si de ce piesele de mobila de calitate ajuta la sublinierea mesajului care tine de design-ul interior.”

In dining mai putem vedea tablouri pictate de Fabrice Penaux puse pe un perete de gresie tip oglinda, o masa acoperita cu o pojgita de alama, doua fotolii Vladimir Kagan si un candelabru spaniol din 1960.

Bucataria este dotata cu accesorii din alama lacuita si dulapuri decorate tot in acceasi nuanta metalica care face ca acest spatiu sa para, dupa lasarea intunericului, ca si cum te-ai afla intr-o “cutie de bijuterii captusita cu matase”.

In dormitor putem vedea un superb tapet de matase si pe tavan acoperit cu hartia aurita, ambele de la Gournay, iar lenjeriile de pat sunt de la Frette si o cuvertura de la Yves Delorme.

In camera de oaspeti a fost pus un pat cu baldachin din alama facut la comanda, iar foarte aproape de aceste se afla un covor de matase fabricat de Compania Rug. Pe unul din pereti a fost agatat o pictura semnata  Riccardo Prosperi.

Baia a fost placata cu sticla de la Ann Sacks, oglinzile acoperite cu pergament sunt executate pe comandă, iar chiuveta si accesoriile sanitare sunt de la Waterworks, ca si in cazul celor din bucataria.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole