Amenajarea pe care ti-am pregatit-o astazi este una curajoasa cu motive geometrice si tuse indraznete de rosu. Hai sa vezi in detaliu cum a fost gandita amenajarea acestui apartament de 2 camere.
Spatiul este locuit de un tanar energic, cu un stil de viata activ. Astfel, designerul a conturat o amenajare potrivita nevoilor beneficiarului, cu zone functionale, spatii de depozitare si accente de rosu integrate in diferite proportii, de-a lungul intregului apartament.
Suprafata apartamentului nu este foarte mare, de aceea, in zona de zi, bucataria si cu livingul formeaza un tot unitar pentru a crea spatialitate si un plus de luminozitate. Abordarea este simpla, in spirit minimalismului nordic, dar cu bogate texturi si finisaje care personalizeaza placut amenajarea.
In living, motivul geometric se regaseste din belsug, prin designul corpurilor de mobilier, al scaunelor, al masutei de cafea sau al imprimeului tapetului. Pana si dispunerea dulapurilor nu pare intamplatoare.
S-au folosit nuante neutre, alb si tonuri de gri precum si esente de lemn natur. In living, rosul isi face putin simtita prezenta; il vom gasi intr-o proportie mai generoasa la nivelul bucatariei. Aici, dulapurile principale vin cu un front rosu intens, in combinatie cu griul celor suspendate. Spatiul dintre dulapuri este placat cu un panou din sticla, iar blatul echilibreaza cromatic intregul decor.
Trecerea intre living si bucatarie se face discret printr-un loc de luat masa. Tapetul se opreste acolo unde incepe zona bucatariei. De remarcat si felul in care este integrat iluminatul artificial, in special in spatiul bucatariei: o trecere treptata de la spoturi incastrate in tavan, la un corp pentru iluminat general si mai apoi, la corpul suspendat ce directioneaza lumina chiar pe centrul mesei. Astfel, acest sector al camerei, unde lumina naturala patrunde foarte putin, are parte de un iluminat eficient.
Dormitorul putea fi de-a dreptul banal, daca nu ar fi fost acele panouri decorative tridimensionale montate pe peretele cu patul. Excelenta idee si bineinteles ca si acest panou contine rosu. Restul spatiului este simplu, cu piese care ajuta la o depozitare variata, vezi comoda, corpul de langa fereastra sau dulapul pentru haine de langa usa.
Rosul ajunge si in baie. Pe un fundal cu mult gri inchis, dar si bej si alb, pata de culoare a radiatorului. Contrastul culorilor, jocul oglinzilor, al sticlei de la usile cabinei de dus si al spoturilor transforma aceasta baie intr-una surprinzatoare.