AproZar – „sediul central” al jocurilor de societate

Daca am incerca sa dam o definitie pub-ului AproZar (fosta ceainarie Tabiet) am putea spune cu certitudine ca este “sediul central” al jocurilor de societate. Board games-uri precum Activity, Colonistii din Catan, Ticket To Ride, Dixit sau Alias sunt doar cateva din multele jocuri pe care cei de la AproZar le pun la dispozitia celor care vor sa-si petreaca timpul liber impreuna cu prietenii in lumea de poveste a jocurilor de societate. AproZar se afla in zona Piata Unirii, pe Strada Culmea Veche la numarul 2, iar locatia dispune si de o terasa si un atelier unde se tin cursuri de arte plastice pentru copii si adulti.

Deschide Galeria

Mihnea Radulescu, unul dintre proprietari, ne-a spus in legatura cu specificul acestei locatii ca: “ne-am propus sa oferim oamenilor mai mult decat o simpla iesire in oras. Fie ca este vorba de o seara dedicata jocurilor de societate, unui concert, unei piese de teatru sau unui concurs, oamenii care viziteaza AproZar au ocazia sa relationeze si sa socializeze intr-un mod diferit.”

Din punct de vedere al decorului putem spune ca acesta reflecta conceptul locatiei, mai exact joaca si voia buna. Spatiul, de 200 de metri patrati, este foarte colorat si vesel, iar in aceste imbinari de elemente se poate observa un stil foarte personal, pozitiv si jucaus. Pe pereti sunt expuse multe puzlle-uri, cutii de joc, tablouri, harti, poze cu clientii si alte decoratiuni, unele cumparate iar altele primite cadou de la clienti.

“Cel mai mult ne-au influentat dorintele clientilor, ne-am mai inspirat si din unele jocuri de societate si, in general, din activitatile pe care le intreprindem” ne-a mai spus Mihnea despre modul cum s-a amenajat aceasta locatie.

Activitatile gazduite AproZar sunt foarte diversificate. Aici se organizeaza de la seri tematice de board games, concerte, concursuri, spectacole pentru copii, seri de improvizatie, stand-up comedy sau teatru, pana la cursuri de arta, ateliere creative si vernisaje. In viitorul apropiat evenimentele se vor muta pe terasa. Este de la sine inteles, deoarece vara aproape ca s-a instalat si ar fi pacat sa nu se profite de ea.

Mihnea ne-a mai povestit, legat de cursurile care se tin in atelierul de la AproZar ca: “am observat tendinta oamenilor de a investi (in primul rand timp) in hobby-urile lor. Acum trei ani am inceput sa organizam cursuri de arta si ateliere creative in Ceainaria Tabiet. Conceptul dezvoltandu-se rapid am hotarat sa separam partea de ceainarie si sa formam o noua firma care sa se ocupe exclusiv cu organizarea activitatilor artistice. Avem si un site artandhobbystudio.ro unde puteti gasi programul nostru. Lucram cu mai multi profesori specializati in diverse domenii – arta plastica, design vestimentar si de interior, handmade sau dezvotare personala/psihologie.

Relationam direct cu clientii, cu cei mai multi ne-am imprietenit, prin urmare, la sugestia lor, am diversificat meniul, (unde avem de la bauturi racoritaoare pana la spirtoase, mancare si prajituri), evenimentele organizate, muzica, design-ul interiorului etc.”

Despre oamenii care viziteaza AproZar, Mihnea ne mai spune ca “sunt, in general, oameni activi, care au inteles ca viata nu se rezuma doar la traseul munca-acasa. Acestia incep sa ofere mai mult timp hobby-urilor, doresc sa iasa in oras si sa faca altceva decat sa stea la o masa, cu o bautura in fata si privirea pierduta in telefon sau tableta.“

Noi deja ne gandim sa petrecem o seara de weekend la terasa de la AproZar. Avem in minte scenariul: seara calduroasa de vara, terasa, greierii pe fundal, pe masa sticle de bere aburite pe exterior de la raceala continutului, si discutii agreabile cu prienetii in pauzele dintre jocuri.

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole