6 reguli esentiale pentru o amenajare armonioasa

Decorarea casei este un succes atunci cand luam in considerare nevoile spatiului si caracteristicile stilului in care dorim sa o amenajam. Desi cele mai comune sfaturi ne spun sa incercam si ulterior sa mutam diferite piese de mobilier, noi suntem de parere ca putem scuti mult timp daca ne ghidam dupa cateva principii simple inainte sa incepem procesul de amenajare.

Deschide Galeria

Va dezvaluim cateva dintre trucurile cel mai des folosite de designeri atunci cand gandesc conceptul unei amenajari.

1. Locul covoarelor este sub mobilier

Atunci cand vrei sa lasi descoperita o parte din podea, evita sa plasezi mai multe covoare de mici dimensiuni in toate colturile camerei. Un covor de mici dimensiuni va face camera sa para mai mica si intregul spatiu sa para deconectat. Asaza un covor mare sub picioarele canapelei sau a fotoliilor pentru a crea o atmosfera unitara. In general, covoarele arata mai bine atunci cand piesele de mobilier stau pe ele. 

2. Ofera-i canapelei suficient spatiu

Pozitionand canapeaua chiar si la cativa centimetri distanta de peretele din spatele acesteia, vei obtine o camera mai aerisita si vei da senzatia de amplitudine spatiului.     

Daca spatiul este prea restrictiv, incearca sa muti fotoliile sau masuta de cafea la o distanta de cativa centimetri fata de canapea pentru a da senzatia unei camere mai deschise. O camera spatioasa iti permite sa pui canapeaua in fata ferestrei sau a bibliotecii pentru a imparti camera in doua spatii cu functii diferite.

3. Lumineaza intreaga camera

Lumina este printre cele mai importante elemente in amenajarea unui spatiu. Imprastie corpurile de iluminat in intreaga camera pentru a te asigura ca nici un colt nu va fi neglijat. Lampile inalte raspandesc mai multa lumina si sunt potrivite in special in living sau in dormitor. 

4. Patul este regele in dormitor

Un dormitor mai putin spatios iti poate crea probleme in pozitionarea patului. In cazul asta, incearca sa plasezi latura cu tablia patului cat mai aproape de unul din pereti. 

5. Perdele inalte pentru alungire optica

In cele mai multe situatii, solutia cea mai buna este sa atarni perdele din tavan pana in podea. Astfel, camera va castiga un plus de spatialitate si de amplitudine. 

6. Comodele nu sunt piese de sine statatoare

Comodele arata cel mai bine atunci cand sunt pozitionate foarte aproape de un perete. Plasarea unei comode intr-un colt va crea un spatiu gol care nu va avea nici o utilitate. Totusi, echilibrul poate fi obtinut prin adaugarea unei alte piese de mobilier langa comoda.    

Citeste si despre cele mai atragatoare tipuri de comode pentru dormitorul tau

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole