fbpx

Ardezia flexibila un material pentru decoruri speciale

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Am descoperit recent cu ajutorul specialistilor de la Piatra Online un material de-a dreptul surprinzator prin caracteristicile sale: rezistenta unei roci, dar cu o mare capacitate de flexibilitate. Ardezia flexibila Skin incepe sa fie folosita in decorurile contemporane gratie unei tehnologii inovatoare ce ne permite sa o utilizam in moduri spectaculoase in amenajarile interioare.

Deschide Galeria

Ce este ardezia

Roca argiloasa bogata in material fin (argila) si mai grosier (nisip) cu grad avansat de compactizare. Este o roca dura din categoria rocilor metamorfice rezultata prin transformarea in conditii de presiune si temperatura relativ ridicate a unor depozite de argile si nisipuri fine. Caracteristica principala a ardeziei este sistozitatea avansata, respectiv calitatea acesteia de a se desface in foite subtiri atunci cand este supusa unor anumite presiuni.

Ardezia este apreciata nu numai pentru rezistenta si aspect, cat pentru faptul ca absoarbe foarte putin apa (sub 0,4%), ceea ce inseamna ca se degradeaza foarte lent la ciclurile de inghet/ dezghet si nu se pateaza. Densitatea crescuta (2,7 – 2,85g/cm cub) face ca materialul sa permita o buna izolare fonica, atat la zgomot de impact, cat si la zgomotul transmis prin aer.

Cum ia nastere ardezia flexibila

Tehnologia germana care imbogateste materialul cu o noua si valoroasa calitate (flexibilitatea), implica taierea unei foi extrem de subtiri, care este apoi exfoliata si fixata cu ajutorul unor rasini speciale pe un suport flexibil.

Inca de la scoaterea din cariera, sunt alese cele mai bune placi de ardezie (dupa o inspectie de calitate), apoi sunt duse in fabrica, unde sunt prelucrate si taiate in foi subtiri. Urmeaza lipirea de straturile de fibra de sticla si suprafata suport.

Unde o folosim

Avand o grosime de doar 2 mm si flexibilitate crescuta, ardezia poate fi montata pe coloane, cupole, pe tavan sau pe elemente decorative atat la interior cat si la exterior. Putem folosi ardezia flexibila pentru a crea un perete-accent in living sau bucatarie. Este potrivita chiar si pentru pardoseala, insa doar spatii cu putin trafic.

Nu se recomanda pentru blaturile de bucatarie deoarece prezinta mici denivelari. Se foloseste cu succes in bai; fiind o piatra naturala se preteaza a fi utilizata in spatii umede sau la exterior.

Pentru decoruri spectaculoase, ardezia flexibila Skin se gaseste si in varianta translucida astfel ca lumina unor benzi LED poate crea efecte surprinzatoare in amenajare.

Montaj

Specialistii recomanda ca suprafata placata sa fie impermeabilizata pentru un plus de rezistenta. Foile de ardezie flexibila Skin pot fi aplicate pe orice suport inclusiv ciment, ceramica, lemn, metal, suprafete vopsite, MDF. Indiferent de suprafata aleasa, este important sa folosim un adeziv poliuretanic.

Pentru intretinere se recomanda un detergent special pentru piatra naturala.

Dca ti-am atras atentia asupra acestui material, intra aici pentru mai multe detalii si informatii.

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...