Armonie retro-moderna intr-un apartament de 3 camere si 80 de mp

Daca esti o fire pasionata de influentele retro dar in acelasi timp iti place sa respecti ultimele tendinte in materie de modern, cu siguranta amenajarea unei locuinte poate reprezenta o adevarata provocare pentru tine.

Deschide Galeria

Transformarea acestui apartament de familie ne arata cum se pot imbina cele doua stiluri total diferite, avand ca rezultat o compozitie omogena din punct de vedere estetic si in acelasi timp, functionala. Accentele vintage ale pattern-urilor geometrice, tapetului, materialelor textile fine si transparente vin in completarea design-ului abstract al componentelor de iluminat si a mobilierului cu aspect modern.

Spatiul generos de care beneficiaza open-space-ul format din bucatarie si living, permite structurarea incaperii in trei zone cu roluri specifice: de pregatire a mesei, de servire a acesteia si o zona dedicata relaxarii.

Mobilierul primei zone este unul minimalist, pozitionat pe intreaga lungime a peretelui. Fiindca se opteaza pentru folosirea cu precadere a albului si accentelor de lemn natural, se lasa evidentiat pattern-ul pastelat si jucaus al placilor de faianta despartitoare. Pentru zona de servire a bucatelor se alege o masa robusta, din lemn, in jurul careia se aseaza patru scaune vesele din punct de vedere cromatic. Nuantele folosite, accesorizarea murala sub forma de text si adaugarea plantelor decorative, plaseaza aceasta zona pe linia amenajarilor cu influente scandinave

In ceea ce priveste relaxarea, canapeaua confortabila si colorata devine punctul de interes. Ce se remarca a fi inedit in cazul acestui spatiu, este peretele pe care se pozitioneaza canapeaua, perete al carui textura imita perfect un mozaic din faianta. Aducerea lemnului natural intr-o cantitate mare, atat in parchet, cat si componenta bibliotecii suspendate este solutia perfecta pentru armonizarea tuturor elementelor si relaxarii vizuale.

Dormitorul matrimonial calmeaza atmosfera in ceea ce priveste paleta cromatica, amenajarea acestuia axandu-se pe utilizarea nuantelor pastelate, cu rol de improspatare a intregului spatiu. In cazul acestei camere, accentele feminine si romantice sunt cele care isi spun cuvantul. Mobilierul se compune dintr-un pat dublu pozitionat central, o comoda alb-lucioasa si doua noptiere identice, atat ca design cat si in privinta accesorizarii. Tapetul geometric in combinatie cu detaliile din lemn natural si componentele de iluminat artificial fac ca atmosfera creata sa fie una detensionata si perfecta pentru o odihna de calitate intr-un cadru primitor si elegant.

Baia ne ofera o viziune complet diferita, acesta avand ca scop principal evidentierea unei cromatici aprinse si vaste. Mobilierul minimalist si colorat se asorteaza, in acest caz, cu benzile colorate care intra in alcatuirea faiantei imaculate. Si, pentru ca aspectul intregii camere sa fie unul mult mai modern, oglinda este prevazuta pe margini cu o banda de led destul de evidenta.

Designer

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole