ARTA Arhitecturala Urbana – Cladire “infipta” in asfalt

Trebuie sa recunoastem ca ne plac la nebunie cladirile ciudate din intreaga lume si apreciem orice aparitie noua din aria ciudata a arhitecturii urbane, fiind pete de culoare care ne ofera o alta viziune asupra lucrurilor.


Deschide Galeria

Arhitectura are marele avantaj de a fi extrem de maleabila, iar cand cineva comanda o cladire si se lasa complet pe mana unui arhitect talentat, rezultatele sunt pur si simplu coplesitoare, cum este si cazul acestei cladiri infipte in asfalt, din Australia.

Plasarea unui obiect normal, intr-o maniera socanta, intr-un loc total surprinzator, ofera un efect estetic extrem de atractiv care ii face pe trecatori sa se opreasca minute in sir pentru a admira si fotografia opera in cauza.

Ian Strange si-a dorit sa duca acest intreg concept la un alt nivel, iar ultima sa instalatie artistico-arhitecturala in mediul urban este realizata la inceputul anului, in fata Muzeului Adelaide Biennial of Australian Art, unde de doua ori pe ani au expozitii artistice si prezentari de concepte arhitecturale.

Aceasta casa “trantita” sau infipta in asfalt, chiar in fata muzeului, pare a fi o casa din suburbii, care s-a prabusit in centrul unei zone urbane. Pictata in intregime in negru mat, casa reuseste sa socheze din start, inainte de a intra in toate detaliile acestei opere.

Cand vrei sa ajungi mai aproape de casa, pentru a surprinde toate detaliile acestei realizari, vei putea observa cum toate aceste mici lucruri care ofera aspectul unei case care s-a prabusit sau a fost infipta in pamant sunt extrem de realiste, care te poate pune pe ganduri.

Asemenea realizari artistico-arhitecturale sunt de apreciat, iar noi ne dorim sa vedem cat mai multe cladiri de acest gen, menite sa socheze, sa impresioneze si sa uimeasca privirile tuturor trecatorilor.

Sursa Foto: http://inthralld.com/

 

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...