Artă și design într-un apartament modern-șic din București

Proiectul „București, Lună Plină” este un apartament de 88 mp amenajat de Interiology Design Studio unde „Luna Plină”, peretele tapetat din holul intrării, este vedeta amenajării, fiind o piesă custom-made care se potrivește perfect cu design-ul apartamentului.

Deschide Galeria

Acest apartament de 88 mp utili și 25 mp terasă servește unei familii de tineri, ce și-a dorit universul la ea acasă. Astfel, universul pătrunde în acest spațiu modern prin creația arhitectei Larisa Rățoi, creând un ambient stelar și cosmopolit.

De asemenea, altă cerință importantă de la beneficiar a fost aceea a realizării unei amenajări „cu un look de hotel,  cu linii curate, spațiu de mișcare, neîncărcată vizual și cu mobilier de foarte bună calitate.”

Amenajarea apartamentului a fost finalizata în anul 2021 și a durat aproximativ 4 luni. Acesta a fost preluat de către arhitectul Alexandru Bucur „la alb” de la dezvoltator, însă prezența grinzilor foarte vizibile și a pereților goi a fost o provocare pentru echipa lui, care a reușit să îmbrace aceste elemente astfel încât să mărească vizual spațiul.

Conceptul propus pentru zona de zi a fost utilizarea unor casete de mobilier foarte prezente, suspendate pe pereți, ca suport pentru TV și depozitare/bibliotecă. Pe lângă rolul lor funcțional, sunt elemente de design ce doresc să pună în valoare pereții, prin diminuarea spațiului fragmentat cauzat de grinzile expuse.

Ele se repetă și în alte încăperi, precum dormitorul matrimonial și bucătăria, pentru un aspect omogen al amenajării apartamentului.

Casetele de mobilier sunt gândite pentru a se încadra în designul fiecărei încăperi în parte. În living acestea au un fundal finisat cu vopsea decorativă cu aspect de beton iar în dormitor fundalul este finisat cu MDF cu aspect de bronz pentru un aspect mai glam.

Pentru a crea un cadru familial, la toate aceste materiale „reci” (beton, marmură, bronz), s-au suprapus texturi calde: catifea roz la canapea și alte materiale textile în culori marine de albastru și turquoise.

Locul de luat masa a fost gândit ca un spațiu ce face parte din zona de zi, folosindu-se materiale complementare cu zona living-ului. “Peretele capăt de perspectivă din zona mesei este decorat cu obiecte ceramice create special de Mădălina Teler de la De Ceramica”.

Iluminarea apartamentului a fost regândită și suplimentată cu sisteme LED. Zonele de circulație sunt iluminate cu spoturi, iar zonele „vedetă” ale casei sunt iluminate cu lămpi, cum ar fi zona canapelei și locul de luat masa. Pentru dormitor s-au folosit corpuri de iluminat cu lumină discretă, ambientală.

Proiectul „București, Lună Plină” este într-adevăr o mică operă de artă contemporană, ce pornește de la tapetul de la intrare care evocă misterioasa lună în toată splendoarea ei.  Pornind de la acest element inedit, s-a conturat un concept modern, în tonuri neutre,cu accente de albastru regal și roz pudrat.

Beneficiarii despre echipa de design: „Alex are o echipă grozavă, prietenoasă, au gândit amenajarea ideală pentru nevoile mele. Este un proiect fantastic care mă face să zâmbesc de fiecare dată când intru în casă. Alex și echipa ne-au fost recomandați inițial de o prietenă, iar acum îi recomandăm mai departe.”

Arhitecti: Interiology Design Studio

Foto: Sabin Prodan

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole