Atelier Pinion, locul ideal de socializare pentru biciclisti

Cei carora le place sa mearga pe bicicleta si cauta un loc de socializare, se pot mandri acum cu un nou "sediu" – Atelier Pinion. Este situat in zona Piata Romana, Bd. Dacia numarul 23, foarte aproape de cea mai buna pista pentru biciclisti din Bucuresti, cea de pe Calea Victoriei.

Deschide Galeria

I-am facut si eu o vizita si pot spune, ca biciclist pasiv, ca este locul ideal de socializare pentru cei care iubesc mersul pe bicicleta dar vor sa impartaseasca si cu altii aceasta pasiune comuna. Atelier Pinion are "atasat" si un atelier unde poti veni cu bicicleta la reparat, si, in timp ce astepti, poti sta la o ceasca de cafea.

Alex Samoila, cel care detine Atelier Pinion, ne-a dat cateva detalii legate de intreg conceptul care sta la baza proiectului.

Atelier Pinion, in formula cu bar este deschis de mai bine de o luna de zile. Formula cu terasa va fi deschisa peste inca o luna, iar atelierul propriu-zis, unde se repara biciclete, functioneaza de aproximativ un an de zile.

Amenajarea dispune o suprafata mare, vitrata, si, in ideea de a se crea un ambient luminos si cald, s-a optat pentru finisaje deschise la culoare si placari din lemn de plop. Pe panoul de pe unul dintre pereti se afla gravate niste siluete de biciclisti, acesta fiind inspirat din relieful muntilor, element care se regaseste si in logo-ul Atelier Pinion.

Citeste si Frudisiac – o cafenea scandinava pe meleaguri bucurestene

Designul interior a fost realizat dupa planurile si schitele arhitectului Alina Rizescu de la biroul de arhitectura Rizidesign. Provocarea proiectului a fost spatiul restrans pe care l-au avut la dispozitie, 30 de metri patrati, destul de intunecat si nu foarte inalt.

Stilul amenajarii, daca ar fi sa-l rezumam pe scurt ar fi: un look urban, simplu si luminos, combinat cu atmosfera unei cabane de munte. Oamenii care viziteaza Atelier Pinion sunt ciclistii urbani, indiferent de modelul de bicicleta pe care il detin – mtb, citybike, fixa, cursiera, cruiser sau pliabila.

La Atelier Pinion putem savura o cafea guatemaleza, o bere faina de Valenii de Munte sau alta bautura sofisticata din meniul destul de ofertant pe care il pun la dispozitia celor dornici sa le faca o vizita.

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole