Atmosfera rustica intr-un apartament de 65 metri patrati

Este dificil sa redai stilul rustic intr-un apartament de bloc, dar nu imposibil. Dovada este chiar aceasta amenajare care ne-a uimit prin executie si detalii. Hai sa aflii mai multe in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Initial, beneficiarii s-au gandit ca vor aborda amenajarea cat mai simplu, apropiat de stilul scandinav. Dupa o vacanta petrecuta la un conac cu o amenajare autentica, au hotarat sa mearga pe o varianta rustic-moderna, adaptata peisajului de la bloc. Au apelat la ajutorul unui designer cu care au colaborat pentru proiect. Rezultatul este pur si simplu minunat!

Pentru a reda din atmosfera rustica, au folosit materiale naturale, cu patina, caramida, lemn, piatra si chiar un semineu modern care functioneaza cu bioetanol. Detaliile au fost atent alese, o parte din decoratiuni existand in colectia familiei.

In living, amenajarea s-a dorit a fi pe cat de aerisita posibil, astfel incat piesele de decor sa iasa in evidenta. Masuta de cafea, corpul de mobilier ca suport pentru televizor, geamantanele, corpurile de iluminat sunt doar cateva din elementele care ne trimit la tematica abordata. Semineul si peretele de caramida aparenta formeaza punctul focal al decorului din living. Suprapunerile de draperii precum si modelul ales ne trimit si ele cu gandul la povestile rustice.

In acelasi spirit a fost abordat si dormitorul. Regasim si aici placarea cu caramida, draperii inflorate, dar si mobilier in spirit clasic. Adaugarea grinzilor la nivelul tavanului apropie si mai mult amenajarea de stilul rustic. Totul se imbina armonios, inspirand confort si relaxare.

Pentru bucatarie, urmarim linia aceluiasi design rustic-modern, excelent redat aici prin mobilierul cu patina, incastrarea hotei, blatul din granit sau a placarii ce imita piatra de la nivelul pardoselii. Locul de luat masa este si el minunat redat in contextul acestei bucatarii. caramida aparenta apare si aici ca laitmotiv al amenajarii, iar crengile vopsite cu alb si lipite pe perete continua ideea rusticului interpretat la nivelul unui apartament de bloc.

Proiect: Shiksha Design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole