Atmosfera toscana intr-un apartament de doua camere din Bucuresti

Acasa iti doresti sa fie locul care te reprezinta, locul unde te regasesti, unde iti incarci bateriile pentru o noua zi si unde petreci clipe frumoase alaturi de cei dragi. Amenajarea pe care v-o propunem astazi este una speciala prin prisma designului si a tematicii.

Deschide Galeria

Situat in apropierea parcului Tineretului din Bucuresti, apartamentul de 2 camere cu o suprafata utila de 53 de metri patrati, a devenit cadrul perfect pentru ca arhitectul Irina Neacsu sa creeze o poveste in spirit toscan, un decor care descrie o legatura puternica intre interior si exterior, cu elemente care fac referire la natura.

Apartamentul dezvolta armonios conceptul locuitului intr-un spatiu compact cu senzatia de aer liber. Astfel, au fost integrate culori, materiale subtile, ludice care sa duca cu gandul la natura, creand in acelasi timp un spatiu optimizat cu toate functiunile de care ai nevoie pentru o locuire confortabila si comoda.

Fiind o locuinta tip open space, practic o singura camera reuneste zona de zi, incluzand livingul, bucataria si diningul. Vorbim despre un spatiu echilibrat cu multa lumina naturala si cu ferestre ample, dar compact prin prisma functiunilor integrate. De altfel, structura livingului a fost gandita astfel incat piesele sa fie reorganizate in functie de preferinte. 

Pentru a nu incarca vizual spatiul, s-au folosit putine piese de mobilier, iar spatiile de depozitare s-au dorit a fi inchise. Astfel, electrocasnicele din bucatarie sunt incorporate si ascunse, tocmai pentru ca bucataria este deschisa si parte integranta a livingului.

Pentru dormitor s-a dorit o depozitare joasa, placuta care sa nu agreseze spatiul prin inaltimea dulapurilor, dar indeajuns pentru doua persoane. Astfel, s-a optat pentru piese de mobilier mic de la Ikea, pat Lineaflex cu tablie personalizata Thecraftlab by Irina Neacsu (prin cele doua perne Signora si Signore) si aripi de inger de la Kare pentru un efect dramatic.

Bugetul acestei amenajari a fost de 8500 de euro + TVA, incluzand decoratiunile, accesoriile, mobilierul si electrocasnicele. De asemenea, Irina si-a dorit sa integreze in aceasta amenajare, design romanesc, obiecte si produse realizate de colaboratori sau furnizori romani. Astfel, canapeaua extensibila din living este de la Everart, perdelele si draperiile sunt lucrate in atelierul Irinei, iar majoritatea decoratiunilor sunt luate de la Casara. Lampile customizate apartin celor de la Alinart care redau din nou aceasta ideea de legatura intre urban si natura (lampa dintr-o creanga de mesteacan din bucatarie) sau lampadarul din carti. Pernele decorative, scaunele, fotoliul cu tapiterie personalizata si pernele de la tablia patului poarta semnatura Irinei.

Paleta cromatica cuprinde nuante calde, ou de rata (la blatul de la mese), nuante de pamant, cremuri, caramiziu, ocru, verde stins, culori placute ochiului care se armonizeaza firesc si redau atmosfera idilica a amenajarii. 

Sursa foto: Thecraft LAB via The Park

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole