Atmosfera vibranta din casa unui supermodel de top

Figuri emblematice pentru estica moderna, supermodelele internationale au acces la universul intim al trendurilor si al inovatiei in design. Stilul lor personal se modeleaza prin contactul cu creatori renumiti, care modifica permanent limitele conceptelor ce apoi devin trenduri. Este cazul supermodelului american Karlie Kloss, care in amenajarea noii sale locuinte din West Village si-a facut simtita inclinatia catre eclectism si o relaxare a spatiului, in acord cu varsta si cu ritmul in care traieste.

Deschide Galeria

Pentru a-si armoniza cat mai bine ideile, ea a apelat la ajutorul celebrului designer de interior Nate Berkus, caruia i-a cerut un rezultat care sa spuna fara alte adaugiri  "aici locuieste un om modern si activ". Impreuna cu echipa sa de amenajari interioare, Berkus a reconfigurat spatiul casei plecand de la stilul de viata al clientei sale – Karlie calatoreste mult pentru pictoriale, activitate ce implica un grad crescut de oboseala. In consecinta, ea are nevoie de interioare aerisite, luminoase, cu o cromatica temperata, in care accentele high-end sa fie singurele care se vor distinge ca declaratii stilistice. 

Casa fusese prevazuta original cu o podea de lemn in diverse nuante, detaliu pe care Berkus l-a gasit obositor. Interesant este faptul ca designerul nu a optat pentru schimbarea podelei, ci pentru vopsirea sa "Podelele in culori tari, vibrante, sunt o nota tinereasca si foarte fresh pentru o casa. Lemnul este un material pretios si daca podeaua este montata profesionist de la inceput, este pacat sa o distrugi. In cazul lui Karlie am preferat o nuanta de alb pal, care sa aduca la un numitor comun cromatica intregii locuinte. De aici, am inceput sa adaug culoare si sa construiesc vizual un viitor "acasa"."

Pentru a separa zona bucatariei de cea a livingului, dar si pentru a puncta o mini-influenta industriala, Berkus a montat intre cele doua spatii un perete de sticla si fier forjat. "Acest artificiu ofera continuitate spatiului si il fluidizeaza vizual. Un open space in care nu se intervine cu delimitari nu este de fiecare data cea mai buna solutie."

Imbracarea scarilor in ratan, inlocuirea balustradei cu una din lemn masiv si adaugarea unor decoratiuni in acelasi trend natural contribuie semnificativ la rezultatul final care uimeste prin simplitate si aura de confort pe care o degaja. 

Senzatia de spatialitate a fost obtinuta cu ajutorul unui alt artificiul stilistic – folosirea texturii de oglinda in cat mai multe zone din casa. "Acest procedeu poate dubla vizual spatiul. In locuinta lui Karlie am folosit panouri antichizate de oglinzi pe care le-am montat pe tavan. Povestea stilistica se continua cu o etajera din sticla si portiuni de oglinda care completeaza perfect conceptul".

In ceea ce priveste mobila, supermodelul nu a dorit sa faca din casa sa un showroom de obiecte scumpe, de aceea a respins primele propuneri ale lui Berkus: "Karlie a fost adorabila. I-au placut ideile, dar costul final nu reflecta modul sau de a vedea lucrurile. Ne-a rugat sa pastram directia, dar sa gasim alternative mai putin costisitoare". Astfel, designerul a ales cateva obiecte vintage, care au constituit elementele centrale ale decorului, si apoi a conturat intreaga atmosfera cu piese decorative cat mai simple, pe care le-a gasit la retaileri precum Target, Ballard Designs sau Ikea.

"Casa lui Karlie este exemplul perfect pentru o locuinta tinereasca, cu buget mediu. O imbinare cu mult gust dintre calitate "low" si "high" – practic, esenta celui mai firesc stil eclectic cu putinta. Cel in care iti folosesti la maxim creativitatea si resursele si rezultatul iti reflecta notiunile de intim si confort", conchide Berkus. 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole