Atractii turistice in Cuba

Cuba este o destinație turistică plină de farmec și istorie, oferind o varietate de atracții pentru vizitatori. Printre acestea se numără nu doar peisaje pitorești și plaje exotice, ci și destinații culturale unice și experiențe fascinante. Unul dintre punctele de atracție notabile este o fabrică de trabucuri cubaneze, unde turiștii pot explora arta și tradiția producerii trabucurilor celebre din Cuba.

 • Havana Vieja (Havana Veche):

Havana Veche este inima istorică a capitalei cubaneze, Havana. Cu străzi pietruite, clădiri coloniale bine conservate și piețe vibrante, această zonă oferă o incursiune în istoria bogată a Cubei. Vizitatorii pot explora Catedrala din Havana și Piața Catedralei, precum și numeroase muzee care aduc la viață trecutul captivant al orașului.

 

 • Valea Viñales:

Această regiune rurală este renumită pentru peisajele sale spectaculoase, cu munți în formă de mogote și plantații de tutun. Turiștii pot face excursii în Valea Viñales pentru a admira frumusețea naturală a Cubei și pentru a înțelege procesul cultivării tutunului, un element esențial în producția de trabucuri cubaneze.

 

 • Varadero:

Cu plajele sale aurii și apele turcoaz, Varadero este o destinație populară pentru cei în căutare de relaxare și distracție. Aici, turiștii se pot bucura de soare și nisip sau pot participa la diverse activități acvatice.

 

 • Fabrica de Trabucuri Partagás din Havana:

Cuba este faimoasă pentru trabucurile sale de calitate, iar o vizită la Fabrica de Trabucuri Partagás din Havana oferă o privire în lumea producției tradiționale de trabucuri cubaneze. Vizitatorii pot explora întregul proces, de la selecția frunzelor de tutun până la rularea și ambalarea trabucurilor.

 • Cienfuegos:

Cienfuegos, denumit și „Perla Sudului”, este un oraș portuar cu arhitectură franceză influentă. Parcul José Martí și Palatul Valle sunt atracții principale, iar turiștii se pot bucura de atmosfera relaxată a orașului.

 

 • Trinidad:

Trinidad, un oraș colonial bine conservat, este declarat patrimoniu mondial UNESCO. Străzile pietruite, clădirile colorate și muzeele oferă o privire în trecutul colonial al Cubei. Turiștii pot explora și Valea de Zafra pentru a înțelege istoria producției de zahăr în regiune.

 

 • Parcul Național Alejandro de Humboldt:

Acest parc național, situat în regiunea orientală a Cubei, este o comoară ecologică. Cu biodiversitatea sa bogată, inclusiv specii rare de plante și animale, este un loc minunat pentru iubitorii de natură și aventură.

 • Santa Clara:

Cunoscut pentru rolul său important în Revoluția Cubană, Santa Clara găzduiește mausoleul lui Che Guevara. Vizitatorii pot explora memorialul și muzeul dedicate acestui erou național cubanez.

 

 • Camagüey:

Orașul cu străzi labirintice și arhitectură distinctivă, Camagüey oferă o experiență autentică a vieții cubaneze. Plaza San Juan de Dios și Catedrala Nuestra Señora de la Candelaria sunt puncte de atracție populare.

 • Cueva del Indio:

Aflată în apropiere de Valle de Viñales, această peșteră oferă o incursiune fascinantă în peisajul subteran al Cubei. Turiștii pot lua o barcă și explora galeriile impresionante, admirând stalactitele și stalagmitele.

 • Playa Paraíso, Cayo Largo:

Dacă sunteți în căutare de plaje virgine și apă cristalină, Playa Paraíso din Cayo Largo este locul potrivit. Cu nisip fin și peisaje de neuitat, această plajă izolată este un refugiu tropical.Mănăstirea San Francisco de Asís din Trinidad:

O clădire istorică situată în inima orașului Trinidad, această mănăstire datează din secolul al XVII-lea și oferă o privire în patrimoniul arhitectural și religios al Cubei.

 • Parcul Național Guanahacabibes:

Aflat în partea de vest a Cubei, acest parc național este o rezervație naturală protejată, unde vizitatorii pot explora plaje virgine, păduri tropicale și observa biodiversitatea unică a regiunii.

 

 • Baracoa:

Orasul istoric Baracoa, situat pe coasta de est a Cubei, este înconjurat de munți și plaje spectaculoase. Fortaleza de San Sebástian și Parcul Nacional Alejandro de Humboldt sunt atracții notabile.

 

Indiferent de destinația aleasă, Cuba oferă o varietate de experiențe captivante, de la explorarea istoriei și culturii la relaxarea pe plaje exotice și participarea la procesul de fabricație a trabucurilor cubaneze.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole