Automatizarea perdelelor si a draperiilor pentru un confort sporit

Indiferent cât de bine ne-am simți la locul de muncă sau într-un concediu, abia așteptăm să ajungem mereu acasă pentru că acesta este spațiul în care ne bucurăm cel mai mult de confort și protecție. Una dintre preocupările principale ale fiecărei persoane este sporirea acestui confort, iar investiția într-o casă smart este o decizie inspirată, accesoriile de acest tip devenind o necesitate.

Deschide Galeria

Dacă ești pasionat de locuințele smart, așa cum suntem noi, atunci cu siguranță îți vei dori să investești într-un astfel de sistem de automatizare a perdelelor și draperiilor.

Acesta implică instalarea unui motor electric și a unei șine speciale care permit acționarea acestora prin intermediul unei telecomenzi. Partea cea mai bună este că acest sistem permite și acționarea automată a perdelelor și draperiilor de la distanță, cu ajutorul unei unităţi de comandă Somfy şi a aplicației dedicate de mobil. Ce înseamnă asta? Că vei putea închide perdelele sau draperiile chiar și atunci când nu ești acasă.

Ce beneficii are un astfel de sistem?

Confortul sporit – Cel mai mare beneficiu pe care un sistem de automatizare a perdelelor și draperiilor Somfy îl are este contributia la starea de bine – vei simți diferența imediat după ce sistemul a fost instalat. Deschiderea și închiderea se face automat, fără efort, iar gradul de lumina naturală care pătrunde în locuinţă poate fi controlat – poți opta pentru o lumină potrivită pentru lucru sau relaxare sau o poți bloca de tot pentru a te bucura de un somn odihnitor (sistemul de fixare pe tavan reduce spațiile prin care poate pătrunde lumina).

Aspectul perdelelor si draperiilor automatizate cu solutiile Somfy – Un alt avantaj pe care acest sistem îl are și de care se vor bucura cu siguranță toti proprietarii este aspectul curat al perdelelor și draperiilor pentru că nu mai este nevoie de manevrarea manuală a lor, deci șansele să se murdărească sunt mult mai mici. Mai mult decât atât, vei obține o cameră cu un aspect elegant pentru că perdelele vor fi mereu perfect întinse – de câte ori ai fost atentă când ai tras perdeaua sau draperia să fie perfect întinsă și să aibă astfel un aspect elegant? Exact, niciodată sau extrem de rar. Sistemul de automatizare Somfy face asta pentru tine și vei vedea cât de mult contează o perdea întinsă, fără cute, în aspectul unei camere.

Versatilitatea – Nu trebuie să iți faci probleme daca deja ai finalizat amenajarea si este ultimul lucru la care te-ai gandit. Instalarea șinei este posibilă pe multiple suprafete: drepte, curbate sau arcuite, iar sistemul se regăsește în diverse dimensiuni și culori pentru o integrare perfectă în designul locuinței. Nu trebuie să îți faci probleme nici dacă alimentarea cu energie electrică se va întrerupe, pentru că perdelele se pot mișca și manual în această situație.

Este smart – Acestea pot fi controlate printr-o simplă apăsare a unui buton de pe smartphone, sau și prin comenzi vocale prin intermediul unitatii smart-home Connexoon Window RTS care este compatibila cu asistenții vocali Google Assistant sau Amazon Alexa. Nu în ultimul rând, perdelele și draperiile pot fi acționate automat prin tot felul de setări predefinite pe care le poți realiza pe baza stilului tău de viață, a obiceiurilor și preferințelor, dar și a condițiilor de vreme.

Intimitatea – Sistemul de automatizare a perdelelor și draperiilor este o investitite ce iti poate aduce un confort mai mare dar, in acelasi timp, și o protejare sporită a spațiului privat – este acea senzație că te afli în intimitatea casei tale și nimeni și nimic nu o poate încălca. 

Daca intentionezi sa iti renovezi casa sau vrei sa o transformi intr-o locuinta inteligenta, e bine sa apelezi la specialistii in solutii de automatizare – somfy.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole