fbpx

Avantajele celor care aleg centralele termice in condensatie

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Centralele termice clasice pe gaz nu se mai importa si nu se mai produc in Comunitatea Europeana incepand cu toamna anului trecut, acestea fiind inlocuite de noile modele de centrale in condensatie, mult mai eficiente din punct de vedere economic si nepoluante.

Deschide Galeria

 

Daca sunteti in situatia de a va inlocui vechea centrala sau doriti sa va montati una noua, este bine sa stiti care sunt avantajele centralelor in condensatie fata de cele clasice folosite pana acum.

 

Pentru a putea evidentia avantajele centralelor termice in condensatie, trebuie stiut si inteles modul in care acestea functioneaza. Sunt echipate cu schimbatoare de caldura mult mai mari, ceea ce inseamna ca suprafetele de schimb de caldura sunt mult mai mari; vorbim deci de un schimb de caldura mai intens care permite vaporilor de apa sa condenseze in interiorul aparatului.

 

Centralele termice in condensatie

 

Caldura rezultata din condensare este dirijata din nou in circuitul de incalzire, aducand astfel o cantitate suplimentara de energie, iar apa rezultata este eliminata catre teava de ape reziduale. In cazul centralelor clasice, aceasta parte a energiei nu este valorificata, fiind eliminata practic odata cu gazele de ardere.

 

Datorita acestei noi tehnologii de functionare a centralelor in condensatie vorbim de un randament ridicat, ceea ce inseamna si un consum redus de combustibil, de pana la 35% fata de centralele termice clasice. Utilizarea acestor centrale de incalzire asigura reducerea emisiilor de CO2 si astfel reusesc sa protejeze mediul inconjurator

 

Nu trebuie pierduta din vedere nici calitatea pe care o ofera aceste produse, fiind net superioara datorita tehnologiei cu care functioneaza si a materialelor din care sunt realizate. Fata de centralele termice clasice, care pot functiona in medie 10 ani, producatorii de centralele termice in condensatie cu schimbator si arzator din otel inoxidabil estimeaza o durata mai mare de viata, de pana la 15 ani, cu respectarea conditiilor de intretinere si exploatare.

 

Viessmann, solutia confortului tau termic

 

Producatorii de centrale termice isi optimizeaza continuu produsele venind cu solutii noi, tinand pasul cu ritmul accelerat de dezvoltare al tehnologiilor actuale. Viessmann, unul dintre cei mai importanti producatori internationali de sisteme de incalzire, ofera solutii individuale cu sisteme echipate acum cu tehnologii de ultima generatie.

 

Produsele Viessmann sunt foarte cunoscute si apreciate in randul consumatorilor din Romania pentru calitatea, fiabilitatea si eficienta lor. Vorbim aici de o gama completa de produse, cu o tehnologie de varf ce stabileste noi standarde.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...