fbpx

Avantajele pompelor de caldura

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pompa de caldura este un dispozitiv care transporta caldura de la sursa catre un radiator absorbind si folosind temperatura acumulata in interiorul solului. De regula procesul declansat de aceasta pompa poate fi inversat, in sensul ca pompa poate transporta atat aer cald cat si rece. Dupa acest sistem functioneaza si pompele care se gasesc printre elementele componente al frigiderelor, congelatoarelor si aparatelor de aer conditionat.
Pompa de caldura extrage energia din mediul natural – solul, aerul inconjurator sau apa din panza freatica, energie cu potential inepuizabil. Este important sa stiti pompa de cladura nu poate face aceste transferuri fara un lucru mecanic, mai exact instalatia trebuie sa utilizeze o anumita cantitatte de energie electrica pentru a realiza transferul de caldura intre cele doua medii.
Pompele de caldura sunt produse relativ noi pe piata din Romania dar sunt foarte cunoscute in tarile Scandinave, unde nevoia de incalzire a locuintelor i-a facut pe oameni sa incerce sa se adapteze vremurilor nostre in care resursele naturale au devenit foarte importante.
Pretul unei pompe de caldura porneste 2000 euro in sus. Timpul de recuperare a investitiei este undeva intre trei si patru ani. Instalarea unui astfel de sistem este destul de rentabila, tinand cont de faptul ca o astfel de investitie are cheltuieli de exploatare minime si functioneaza peste 20 de ani. Daca instalatia este montata corespunzator nu este nevoie de intretinere. La sistemele compacte de generare, apa calda, inainte de aparitia temperaturilor sub zero grade Celsius, se scoate din instalatie. La sistemele complexe ce functioneaza cu antigel, nu este nevoie de golire pe timp de iarna.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...