Avantajele unei case ecologice din lemn

Casele din lemn, cunoscute si drept case ecologice, sunt specifice zonei scandinave, si pe langa imaginea idilica pe care o ofera o casa din lemn este bine sa stiti ca si traiul intr-o asemenea locuinta este foarte sanatos, si poate reprezenta o alternativa buna pentru cei care isi dorec o casa ecologica. Cea mai cunoscuta firma din domeniu este Honka, nume care a devenit sinonim cu ideea de casa din lemn.

Deschide Galeria

Aceste case respecta intru totul caracteristicile stilului scandinav, arhitectura lor este alcatuita din linii drepte care dau senzatia de unitate, pot fi construite atat intr-un stil traditional cat si modern, sunt case ecologice, se construiesc foarte repede(in aproximativ o luna), si asigura un mare grad de confort. Cel mai des este folosit lemnul de pin, care, dupa ce este lasat bine sa se usuce, este tratat special pentru a-i impiedica degradarea.

Lemnul egalizeaza cel mai bine variatiile de temperatura facand locuinta sa fie calduroasa iarna si racoroasa vara. Asta inseama ca o asemenea casa este mai eficienta din punct de vedere energetic prin reducerea costurilor la incalzire.

Casele Honka pot fi montate pe puncte de sprijin (cuzineti) sau pe placa de beton, iar peretii sunt realizati din lemn masiv sau materiale clasice puse pe cadru din lemn. De asemenea lemnul este mai flexibil in comparatie cu alte materiale de constructii, ceea ce face ca locuinta sa fie mai rezistenta la activitatile seismice. Lemnul masiv are capacitatea unica de a absorbi umiditatea si de a o elibera inapoi in camera in camera atunci cand aerul este uscat. O umiditate potrivita a aerului interior reduce la minimum dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului, iar aerul este usor de respirat lucru care poate constitui o alegere ideala pentru cei cu alergii sau astm.

Locuitul intr-o casa de lemn este mai sanatos, iar pe langa calitatea buna aerului studiile au dovedit ca formele arhitecturale armonioase, cu o paleta de culori calde oferite de culoarea lemnului au un impact pozitiv asupra oamenilor contribuind la o stare de spirit buna. Conceptul de casa din lemn este inca nou in Romania, iar cea mai accesibila casa Honka are o suprafata de 80 de metri patrati si costa 40.000 de euro. Clientul isi poate comanda casa dintr-un catalog, urmand ca aceasta sa fie livrata sub forma unui kit complet, inclusiv ferestre si instalatiile sanitare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole