Bai amenajate cu piatra naturala

Amenajarea baii a inceput sa fie tratata cu tot mai multa atentie in ultimii 10 ani in Romania. Cu ce placam pardoseala si peretii? Ce cazi de baie sunt mai bune? Optam pentru glafuri de marmura sau travertin? Cu mozaic sau fara? Acestea sunt doar o parte din intrebarile cu care ne-am confruntat cel mai des. Mai jos va oferim cateva exemple de amenajari ale bailor cu ajutorul pietrei naturale, material cu popularitate in continua crestere, datorita rezistentei, frumusetii si versatilitatii lui.

Deschide Galeria

1. Jumatate de perete placat cu paneluri din ardezie. Podea din placi de ardezie. Contrastul dintre albul peretilor si ruginiul ardeziei face ca incaperea sa para mai spatioasa si aerisita. Lemnul si metalul se asorteaza perfect cu ardezia, impreuna realizand jumatate din cromatica baii, pentru echilibrul decorului.

2. Placi de travertin Classic combinate cu mozaic Marmura Mix (lungimi variate). Nuantele de maron creeaza unitate coloristica, iar mozaicul anuleaza monotonia. Insertiile de maro sunt discrete, acestea avand rolul de a relaxa atmosfera.

3. Culoarea travertinului Classic intr-un echilibru perfect cu albul cazii, al lavoarului si al vasului de toaleta. Pe de alta parte, pentru diversitate exista bordurile din travertin Latte. Relatia stabilita intre cele doua tipuri de crem ale pietrei este aceeasi care functioneaza intre elementele de inox, sticla si sanitarele albe.

4. Podeaua si peretii sunt placati cu travertin Classic mat. Cada este placata cu panel din travertin Classic Multicolor. Cele doua tipuri de piatra se potrivesc foarte bine, avand in vedere ca primul deschide spatiul, iar cel de al doilea, de pe soclul cazii, dinamizeaza cromatic incaperea. Travertinul este poate cea mai calduroasa pietre naturala folosita in amenajarile interioare.

5. Peretele-accent este acoperit cu paneluri din ardezie Rusty Black. Podeaua si peretii laterali sunt acoperiti cu placi de ardezie. Sunt multe persoane care prefera acest gen de aranjament, unde se pariaza totul pe o singura pata de culoare clar contrastanta, acest rol fiind jucat aici de cada alba. Paradoxal poate, dar amenajarea aceasta se preteaza si pentru spatiile mici. Privirea este atrasa de alb si nu mai sesizeaza limitele apropiate ale incaperii. Orice alta pata de alb mai mare care ar fi adaugata intr-un asemenea spatiu ar distrage atentia si s-ar simti imediat dimensiunile reduse ale camerei.

6. Una dintre cele mai la moda si mai elegante pietre naturale in amenajarea bailor: marmura Maron Emperador polisata. Aceasta, poate mai mult decat alte modele, este foarte bine pusa in valoare de spoturile de lumina. In plus, are mereu nevoie de obiecte sanitare de culoare alba si oglinzi mari pentru a crea o atmosfera cromatica echilibrata.

7. Perete si podea placate cu marmura Volakas. Textura marmurei are un dublu rol: de a sparge albul plat si de a se asorta cu elementele de inox. Intr-o mare de alb, verdele peretelui este binevenit.

8. Iata inca un model de amenajare care foloseste piatra naturala: perete placat in intregime cu mozaic din travertin Classic, armonizat cu placari realizate din travertin Yellow Vein Cut la podea si pereti. Cadita de dus este tot din travertin, iar ca element dinamic avem un mic modium (stanga) din marmura Tundra Grey.

Pentru mai multe detalii despre ce fel de piatra naturala sa utilizati in amenajarea propriei bai si sfaturi privind montajul, viziteaza platforma piatraonline.ro.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole