Baie amenajata in stil clasic, cu inspiratie venetiana

Amenajarea unei bai nu e un proiect simplu: intre concept si implementare exista un drum lung, plin de provocari: calitatea materialelor, comunicarea eficienta cu echipa de constructori sau deciziile, mai mici sau mai mari, care trebuie cantarite extrem de bine. Intr-o noua serie de articole, iti prezentam cele mai frumoase proiecte ale clientilor piatraonline.ro.

Deschide Galeria

Andreea Piti, client piatraonline.ro a facut singura design-ul bailor din casa familiei ei. Si-a dorit un stil clasic si a creat amenajare baie pornind de la directia de stil a intregii case: clasic, simplu, cu accesorii si elemente care sa dea farmec spatiilor: “M-am documentat foarte mult, am vazut tot felul de ambienturi si faptul ca am vrut piatra naturala m-a dus din start in zona asta eleganta. Dupa documentare, am ales efectiv ce mi-a placut, in functie de buget. Am si lucrat cu un consultant de la Piatraonline, am fost de nu stiu cate ori in showroom”, spune Andreea.

In baia de la parter (a oaspetilor), Andreea a ales sa monteze pe pereti piatra naturala numai pana la jumatate iar in partea superioara a aplicat o vopsea patinata, de inspiratie venetiana: “Aceasta baie e mai micuta, clasica. Am pus un mobilier din lemn de culoarea nucului si am imbracat peretele numai pe jumatate. Braul e luat ca atare (de la Rock Star Construct) si deasupra e o bordura care se foloseste la acest tip de delimitari” a detaliat Andreea.

Ce materiale au fost folosite in aceasta baie?

Pardoseala si peretele sunt placate cu marmura, bordura este de tipul Rock 3, realizata din marmura maro Emperador si Burdur, la care a fost adaugata o bagheta M1 din marmura Light Beige.

In baia de tineret (cea a copiilor) Andreea a optat pentru un dus, pentru ca i s-a parut mai practic. Cum a ales materialele? “Pentru pereti am mers pe un travertin mai deschis, iar pentru pardoseala am ales un tip de travertin mai inchis la culoare. Pe verticala avem doi stalpi de mozaic (nu am vrut sa mai fac un brau pe orizontala) pe doi dintre peretii baii, intr-o zona in care au impact vizual. Este mai inchis la culoare si se asorteaza cu pardoseala.”

Pentru o alta baie, Andreea a mers pe cateva combinatii impresionante de elemente: “Initial am vrut sa pun un brau dar apoi m-am decis sa fac un intreg perete de mozaic, in spatele cazii, care a iesit foarte frumos.” Mai mult, Andreea a cautat mult timp, pana a gasit o firma romaneasca (Art Mobilier) de la care a luat mobilierul de lemn si ramele oglinzilor in exact stilul pe care il cauta, majoritatea pieselor avand linii curbe, finisaj antichizat, mici elemente sculptate in lemn si insertii de foita aurie, intr-un ambient inspirat din stilul venetian.

Cum e definit stilul venetian?

Alaturi de Florenta, Venetia a facut parte din centrul miscarii renascentiste, iar in design, extravaganta carnavalului venetian si reputatia festiva a orasului au lasat principii clare: pe langa prezenta marmurei si a pietrei naturale, oglinzile complex ornate sau ornamentele de sticla (faimoasa sticla de Murano) sunt elemente de referinta in interpretarea acestui stil. Alte detalii potrivite intr-un design de inspiratie venetian: nuantele metalice (aurii sau argintii) – in candelabre sau in accente fine pe mobila, draperii extravagante, pardoseli de terazzo, figurine de portelan sau covoare orientale.

Cum au ajuns Andreea si sotul sau sa aleaga piatra naturala?

“Piatra a fost ok – faptul ca e ceva de calitate si de durata, raportul pret – calitate a fost foarte bun. Gresia si faianta, stiti cum e, azi-maine se demodeaza, nu iti mai place modelul… Am fost multumiti de ce am gasit pe piatraonline.ro. Si acum chiar avem o casa admirata de prietenii care vin in vizita, inclusiv baile” ne-a mai spus Andreea.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole