Balcoane si terase amenajate pentru momente de relaxare in aer liber

Pentru ca vara este deseori un termen sinonim cu timp petrecut in aer liber, balcoanele si terasele capata in acest sezon, si nu numai, o importanta sporita in cadrul locuintei noastre. Ele devin locul de relaxare la sfarsit de zi sau de luat micul dejun in diminetile de weekend.

Deschide Galeria

De cele mai multe ori, aceste spatii nu ofera multi metri patrati in care sa ne desfasuram. Limitarea nu inseamna ca nu putem amenaja un balcon sau o terasa astfel incat sa ne bucuram de momentele frumoase. Tinand cont de proportii si de modul cum vom folosi aceasta zona a caselor noastre, vom accentua acele trasaturi care ne vor sprijini in demersul nostru.

O masuta cu scaune sau o bancuta este recomandata pentru a spori functionalitatea. Daca spatiul din balcon nu permite introducerea celor doua scaune, optati pentru un balansoar sau doar pentru bancuta. Oferiti un plus de confort cu multe perne pentru sezut si eventual o paturica pentru serile mai racoroase. Si daca tot am pomenit de textile si texturi placute, luati in calcul si un covoras colorat care sa inveseleasca amenajarea creata. Decorati de jur imprejur cu plante; daca perimetrul este prea ingust folositi peretele pentru a decora pe verticala cu ghivece practice. Pentru terase, plantele agatatoare imbogatesc decorul exterior. Veti putea alege arbusti in ghivece mari sau va puteti creste o micro gradina in lazi special amenajate. In functie de dimensiuni, in ambele tipuri de spatii pot fi introduse si umbrele pentru a oferi umbra placuta in zilele calduroase. Pentru balcoane exista si varianta copertinelor, pe cand la terase, se pot alege umbrele mari, care acopera o suprafata mai mare.

In general, mobilierul din ratan este cel mai des folosit pentru astfel de amenajari de balcon. Insa, exista si variante mai ieftine pe care le puteti gasi in magazine. Veti obtine acelasi efect cu bani mai putini. De asemenea, in cazul teraselor exista posibilitatea crearii unor platforme inaltate (se pot realiza chiar si din paleti reciclati).

Iluminatul poate fi unul ambiental printr-un felinar sau lumanari cilindrice, groase asezate pe un pervaz sau pe masuta.

Ideile de amenajare pentru aceste spatii exterioare ale caselor noastre sunt extrem de variate. Prioritizati dupa nevoi si decorati-le cu drag pentru momente pline de relaxare si voie buna. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole