Balconul tau merita mai mult – transforma-l in locul preferat de relaxare

Balconul nu trebuie sa fie considerat doar un loc de depozitare sau o simpla legatura a locuintei cu exteriorul, iar pentru asta Hornbach ne arata ca ideile creative si produsele de calitate pot transforma un loc neglijat intr-o adevarata oaza de relaxare, pastrand si caracterul functional.

Deschide Galeria

Pentru ca sezonul cald este abia la inceput, poti profita de spatiul de care dispune balconul tau, oferindu-i posibilitatea de a deveni un loc de relaxare perfect pentru petrecerea unor momente de calitate, cu o priveliste pe masura.

Acest balcon din Bucuresti, reamenajat cu ajutorul produselor Hornbach, prezinta povestea obtinerii unui cadru ideal si intim, putand fi astfel completarea perfecta a oricarui tip de locuinta.

Procesul transformarii se compune din mai multe etape, iar, pentru a obtine un rezultat fidel asteptarilor, trebuie sa iti focusezi atentia asupra catorva aspecte:

  • podeaua
  • peretii
  • spatiul de depozitare
  • spatiul de relaxare

In cazul podelei este necesar sa acorzi o importanta deosebita rezistentei acesteia in fata factorilor externi ce ii pot afecta calitatea. Pentru asta ai nevoie de un material rezistent in fata intemperiilor, neinflamabil, usor de curatat si aderent.

Propunerea Hornbach pentru materialul podelei este gresia, aceasta indeplinind toate caracteristicile necesare unei transformari calitative si de durata.

Pe langa gresie, mai ai nevoie de distantiere, adeziv si chit si, odata achizitionate, poti da startul amenajarii.

Peretii capata un rol important atat din punct de vedere functional, cat si estetic.

Pentru definirea lor, trebuie sa ai in vedere achizitionarea de tinci, folie de plastic, manusi, amorsa, vopsea de perete, trafalet, pensula si corpuri de iluminat. Daca nu stii ce culoare sa alegi, exemplul propus iti arata cum albul imaculat aduce un aer proaspat, largeste vizual spatiul balconului si permite luminii artificiale a lampii sa se reflecte intr-un mod cat mai relaxant.

In privinta depozitarii trebuie sa tii cont de faptul ca acest spatiu capata doua roluri importante: practic si estetic. Daca vrei ca aceste doua functii sa fie bifate, poti urma exemplul balconului propus de Hornbach si opta pentru placile de lemn. Nu uita de manere, balamale, holsuruburi, trafalet si vopsea, daca vrei ca rezultatul sa prezinte un adevarat corp de mobilier functional.

Pentru relaxare si sursa de energie te-ai gandit sa faci acest pas si cu siguranta stim ca etapa cea mai asteptata este cea in care finisajele si decorarea isi spun cuvantul.

In cazul in care balconul tau respecta tiparul celui amenajat cu produsele Hornbach, poti opta pentru o jardiniera de-a lungul balustradei si un bar din lemn, iar pentru obtinerea a si mai mult spatiu de depozitare si relaxare, poti transforma o lada din lemn intr-o bancuta confortabila, prin adaugarea unor perne decorative.

Elementele cu caracter natural, precum lemnul si plantele de apartament, aduse laolalta, vor deveni o adevarata oaza de liniste si energie benefica deconectarii de cotidian. Pune florile in centrul atentiei si ofera-le grija de care au nevoie prin alegerea unor ghivece si masti de ghivece benefice expunerii la interior sau exterior.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole