Bauturi racoritoare din flori de sezon: trandafirata cu miere si lamaie, siropul din petale de mac si socata

Trandafirata cu miere si lamaie este o bautura delicioasa pe care o puteti prepara chiar dumneavoastra. In articol puteti gasi cateva indicatii despre ingredientele necesare si pasii pe care trebuie sa-i urmati.
Aceasta reteta veche este inca de actualitate in Turcia, unde se gaseste de cumparat prin pravalii, dar multi il fac si acasa. Ei numesc acest sirop gelincik serbeti. Altii care il mai fac cu drag sunt la celalalt capat al Europei. Este vorba de francezi, care ii spun sirop de coquelicot. Unii il fac cu apa fiarta si apoi indulcita, pana se ingroasa. Altii il pun vreo doua zile la macerat in apa rece, apoi ii adauga miere sau zahar dupa gust. Si tot dupa gust cantitatile variaza. Mai multe petale, inseamna o aroma mai intensa. Nu va trebuie decat doua-trei maini de petale (de la care se indeparteaza partea neagra, considerata de multi toxica), zeama de la o lamaie, apa (mai multa sau mai putina in functie de consistenta pe care o doriti) si indulcitorul preferat in cantitatea care va sat
2 sticle cu bauturi din plante de soc
Dintre toate cele trei bauturi socata este cea mai populara. Aceasta se prepara foarte usor. Pentru opt litri de socata aveti nevoie de 10-15 flori de soc, un kilogram de miere, doua-trei lamai si opt litri de apa de fantana sau de apa plata. Pasii pe care trebuie sa-i urmati ii puteti gasi in articol. Foto – silviarita

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole