Benzile cu LED-uri, noul trend in iluminarea casei

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Intr-o locuinta, iluminatul reprezinta unul dintre cele mai importante elemente de confort si armonie. Timp de multi ani, functia de iluminat a fost singurul motiv pentru care, oamenii au fost obisnuiti sa cumpere obiecte de iluminat. Insa astazi, alti parametri sunt implicati, printre care cei economici si estetici.

Deschide Galeria

Trebuie sa tinem cont ca incorporarea elementelor de iluminat intr-o locuinta poate modifica ambianta, creand stari specifice si influentand culorile si texturile, punandu-le in valoare.

LED-urile sunt deosebit de utile pentru a da un impuls decorului camerei de zi. Aceste benzi pot sa puna in valoare elementele decorative din incaperea dumneavoastra prin plasarea benzii cu LED-uri sub un dulap de perete, scari, in spatele unei canapele, de-a lungul un dulap, sau chiar in biblioteca, sau langa obiecte de arta. Tineti cont si de regula de aur: ascundeti sursa de lumina, doar fluxul luminos trebuie sa fie vizibil.

Decorarea si iluminarea locuintei cu benzi cu LED-uri prezinta multe avantaje, fiind o sursa nesfarsita pentru idei de design interior si exterior. Acestea poate sa va ofere o atmosfera magica si contemporana a interiorului, dar in acelasi timp, veti putea face si economii de energie. Intr-adevar, benzile cu LED-uri consuma aproximativ 3 watt /ora fata de 25 watt ai becurilor traditionale, iar aceste benzi se potrivesc cu usurinta pe orice suprafata plana sau curba.

Exista 2 tipuri de benzi cu LED-uri:

  • Banderolele LED monocrom ( o singura culoare pe banda): Puteti gasi si benzi LED de culoare alba, neutru alb sau alb rece sau alb cald sau benzi de diferite culori, cum ar fi albastru, rosu sau verde.
  • Banderolele RGB LED (multicolore – mai multe culori pe o singura banda): aceasta va permite sa obtineti pe o banda toate culorile din cele 16 milioane nuante de culori perceptibile de ochiul uman.

Oferta comerciala este foarte diversificata cu multe tipologii de adaptare la toate suprafetele de lumina: benzile cu LED-uri pot sa fie taiate, rigide sau flexibile, rezistente la apa sau nu, pentru interior sau exterior. Pentru toate proiectele dumneavoastra, este important sa va ganditi la efectul dorit.

Fiind produse practice si inovatoare, LED-urile sunt folosite pentru a crea iluminat decorativ si de accent. Economic si usor de implementat, iata cateva sugestii in galeria foto de mai sus.

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...