Aici, la Povestea Casei, sustinem cu mare drag proiectele inovative care sunt menite sa usureze vietile oamenilor si mai ales activitatile de zi cu zi.

Proiectul de azi face parte din aceasta categorie, mai exact a birourilor inteligente care permit oamenilor sa pastreze un echilibru intre orele de lucru si cele petrecute pentru relaxare facand diverse activitati sau in compania prietenilor.

Va prezentam birourile care dispar: pana la 18 – loc de munca, iar dupa aceasta ora, birourile dispar si spatiul se transforma in studio pentru dansuri, sala de yoga, sala de receptii sau orice altceva. Iar pe timp de noapte si in weekenduri, firma inchiriaza gratuit spatiul altor persoane.

Birourile nu dispar pur si simplu, ci sunt ridicate in aer, fiind atasate de tavan prin cabluri de otel si ridicate si coborate cu ajutorul unui mecanism folosit in productiile din teatre. In timpul orelor de munca, birourile sau mai bine zis platforma care functioneaza ca suport, se sprijina pe cateva dulapuri cu rotile permitand astfel birourilor sa fie fixate la inaltimea potrivita si sa nu se balanseze. Cand ziua de munca se termina, intreaga incapere se goleste in doar cateva minute. Lipsa birourilor dupa incheierea programului confera un plus de siguranta locului, nemaifiind atractiv pentru hoti.

Spatiul a fost proiectat totodata si pentru a fi sustenabil. A fost construit intr-o fabrica de ciocolata abandonata, iar mobilierul confectionat din materialele reciclate de prin imprejurimi. Dulapurile de sprijin au fost realizate din usi de masini peste care a trecut buldozerul, iar birourile au la baza stalpi de telegraf vechi. Stilul decorului este unul cu preponderenta industrial, cu zone vopsite in alb pentru un plus de luminozitate. Draperiile in culori inchise asigura intimitatea necesara activitatilor care se petrec dupa orele de munca.

Biroul din Heldergroen este un exemplu inedit de cum poti crea mai degraba o cultura si in acelasi timp o afacere directa, afirma directorul companiei din Amsterdam. Conexiunile care se produc gratie acestei idei, sunt in realitate o modalitate excelenta de a creste business-ul prin simplu fapt ca oamenii interactioneaza intre ei si astfel duc la dezvoltarea lui.

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!