Bloc de 8 etaje construit din lemn

Acest bloc de 8 etaje este probabil cea mai inalta cladire rezidentiala din lume, construita in intregime din lemn. Se afla intr-o suburbie din Stockholm, Suedia si a fost proiectat de arhitectii de la Wingardhs pentru un dezvoltator imobiliar local.

Deschide Galeria

Blocul are 31 de apartamente cu un numar al dormitoarelor care variaza intre unu si patru. Structura cladirii a fost construita folosind module prefabricate din lemn masiv, legate cu tije metalice de fundatie. Balcoanele sunt dotate cu usi glisante, sunt destul de incapatoare si ofera o priveliste frumoasa spre lacul din apropiere. Apartamentele din acest bloc sunt foarte confortabile si rezonabile ca pret.

La subsolul blocului se afla o parcare la care se poate ajunge cu liftul. Forma exterioara a cladirii respecta arhitectura traditionala a zonei scandinave, are fronton si acoperisul inclinat.

Citeste si Gradinile verticale sau "Cum sa aduci natura in casa ta"

 

Cei care au realizat proiectul incearca sa implementeze ideea ca pot exista alternative la modul de constructie clasic, din fier si beton. Ignifugarea si hidrofugarea lemnului sunt necesare pentru a-l face rezistent la aprindere si umezire.

Lemnul este un material cu adevarat reciclabil iar dupa tratarea cu anumite substante poate deveni foarte rezistent ca si material de construcie. De asemenea culoarea echilibrata a lemnului il fac sa fie potrivit si pentru decorarea interioarelor din apartamente. Si in acest caz lemnul este tratat pentru a nu isi schimba culoarea.

Locuitul intr-un asemenea bloc este cu adevarat eco, iar incetul cu incetul oamenii se vor obisnui cu ideea de a fi cat mai atenti cu mediul inconjurator, si de alege solutiile care sa imbine confortul cu ecologia.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole