Bucatarie de 9 metri patrati amenajata in spirit provensal

Tendintele actuale ne propun tratari minimaliste ale spatiilor, cu accent pe functionalitate si pe o estetica redusa la esential. Astfel, intalnim deseori bucatarii amenajate in spiritul stilului scandinav, unde predomina liniile simple, cu un design minimal si mult alb.

Deschide Galeria

Dar, bucatarii frumoase se pot contura si in stiluri mai colorate, cu texturi si imprimeuri inspirate de natura. Iata un astfel de exemplu pe care ne dorim sa ti-l propunem astazi, un model de amenajare realizata in spirit provensal.

Vorbim despre o bucatarie de 9 metri patrati, dintr-un apartament de bloc. Beneficiarii au dorit un spatiu vesel si colorat unde sa poata gati cu drag si sa ia masa impreuna. Le-a displacut ideea unui alb monoton si a unei amenajari banale, astfel ca au dorit culoare si inspiratia naturii precum in interioarele rustice din zona provensala. Desi sunt frumoase, placute si calde, astfel de amenajari se potrivesc spatiilor mari. De aceea, au ales sa contureze ideea de provensal prin culori, texturi si accesorii, iar restul sa fie functional si adaptat spatiului mic de bloc.

Astfel, au ales sa imprumute verdele ierbii, movul lavandei, motivul floral si caldura pamantului argilos si sa le transpuna la nivelul decorului intr-un mod foarte placut si creativ. Au ales corpuri de mobilier functionale, care sa le asigure nevoia de depozitare si sa ofere zone de lucru eficiente. Dispunerea in forma literei L ofera o libertate de miscare in bucatarie si permite integrarea unei zone de luat masa. Au dorit ca electrocasnicele sa fie incorporate pentru a spori caracterul unitar si ordonat al amenajarii.

Au optat pentru un blat de lemn de stejar si placi ceramice pentru braul dintre corpuri in culoarea nisipului imprimand un plus de caldura decorului. Placile de gresie sunt un verde-pastel, nuanta continuata pe jumatatea peretelui-accent din dreptul mesei, dar si pe peretele cu fereastra. Cealalta jumatate a fost acoperita cu un tapet cu motiv floral, in nuante de mov, des intalnit in stilul provensal. Ca sa aiba un plus de spatii pentru depozitare, au montat rafturi si au adaugat decoratiuni si accesorii prin care aduc un plus de personalitate camerei.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare de bucatarie absolut minunata!

Design: Daria Kolesnikova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole