Cei cativa metri patrati pe care ii avem dedicati spatiului bucatariei sunt de cele mai multe ori insuficienti pentru ceea ce ne dorim. Chiar si in conditiile date, bucatariile mici ne ofera destule posibilitati de amenajare care sa includa functionalitatile necesare acestei zone. Tot ce va trebuie este sa planificati bine spatiul inainte si sa distribuiti mobilierul in cel mai practic mod cu putinta.

Amenajarea va necesita o gandire neconventionala si o planificare precisa. Mobilier incastrat, realizat la comanda, diferite modalitati de a include electrocasnicele, piese multifunctionale, iata doar cateva din alegerile la care veti fi nevoit sa apelati pentru ca rezultatul sa fie unul potrivit cu nevoile fiecaruia.

Pentru a ilustra si a intelege mai bine conceptul de amenajare pentru o bucatarie mica in diferite tipuri de spatii, va propunem cateva modele ilustrate in fotografiile din galerie reprezentand diferite tipuri de decoruri care va vor fi de ajutor in conturarea propriilor bucatarii.

De la solutii ingenioase precum incastrarea electrocasnicelor in mobilier, piese adaptate formei spatiului si mese rabatabile sau extensibile, pana la mobilier suspendat si etajere in locul dulapurilor voluminoase, la suprafete netede, lucioase, de un alb imaculat si pereti folositi in moduri ingenioase pentru depozitare.

Citește si: Amenajarea unui spatiu de 25 mp - echilibrul perfect intre functional si estetic

Veti remarca ca, desi spatiul acestor bucatarii este mic sau foarte mic pe alocuri, niciunei amenajari nu-i lipseste stilul. Fiecare decor in parte are partea lui de farmec, ceea ce ne arata ca oricat de mica ar fi o bucatarie, pe langa functionalitate ea poate fi amenajata cu bun gust, timpul petrecut aici fiind o activitate placuta, nu o povara. 

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!