Bucura-te de o bucatarie calda si primitoare in alb si rosu

Ne place senzatia de caldura pe care culoarea rosie o ofera bucatariei si zonei pentru luat masa. Se completeaza perfect cu senzatia de curatenie pe care o transmit dulapurile albe. Incearca aceasta combinatie foarte indrazneata si iti garantam ca va fi un succes pentru bucataria ta.

Deschide Galeria

Conceptul de bucatarie ca laborator aseptic a cedat locul unui spatiu mult mai primitor, in care membrii familiei se bucura de placerea pregatirii mancarii impreuna si au ocazia de a se aduna in aceeasi incapere.

Din punct de vedere al decorarii, intre aragaz si blatul de bucatarie ar trebui sa existe o armonie, insa fara a renunta la identitatea proprie. In acest caz, elementul unificator va fi culoarea alba: usile dulapurilor, gresia, masa si majoritatea scaunelor unesc zona in care se prepara mancarea cu cea in care se consuma.

De exemplu, daca vei opta pentru un blat de bucatarie maro, vei obtine o delimitare vizuala a zonei in care se lucreaza cu oale si tigai, in timp ce rosul peretilor, fata de masa si scaunele vor indica faptul ca te afli intr-un spatiu rezervat mesei.

Iata cateva elemente cheie pe care trebuie sa le introduci in amenajarea bucatariei tale pentru a te bucura de atmosfera unei bucatarii in alb si rosu de invidiat.

Dulapuri si sertare albe, curatenie absoluta

Dulapurile si rafturile peninsulei sunt foarte accesibile daca vor fi orientate catre zona de luat masa. Pentru ca asigura tot ce este necesar pentru servirea mesei, in ele se depoziteaza cel mai bine farfuriile, paharele, tacamurile si fetele de masa.

Scaunele rosii, petele de culoare

Constrastul scaunelor rosii cu o masa alba va inveseli intreaga incapere. Pe langa aspectul rustic pe care il ofera, aceasta combinatie reprezinta centrul de interes pe care poti conta atunci cand ai nevoie de ceva care sa te energizeze.

Incearca o combinatie inedita – scaune albe si unul rosu

Inainte sa cumperi tot mobilierul, asigura-te ca toate scaunele incap cu lejeritate sub masa. Cele carora nu le vor incapea toate picioarele, vor ocupa mai mult spatiu si vor impiedica fluiditatea circulatiei in zona pentru luat masa.

Lumina potrivita care sa puna in valoare spatiul

In momentul planificarii este necesar sa iei in calcul si iluminarea viitorului spatiu amenajat. O lampa suspendata va avea nevoie de propriul punct de sustinere in tavan. Inainte sa o instalezi, urmareste felul in care vor fi distribuite obiectele de mobilier pentru a pozitiona lampa in centrul mesei. Poti opta si pentru o serie de aplice pe care sa le asezi in punctele cheie ale bucatariei.    

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole