Cada freestanding – ghid de cumpărare  

Dacă vă mutați la casă nouă sau vă doriți să vă modernizați locuința actuală, primul pas pe care îl faceți este să vă gândiți la schimbările de design interior, nu-i așa? Ei bine, dacă în living și bucătărie, redecorarea este cea mai complicată și se bazează pe mai multe criterii, pe hol, în dormitor, camera copilului și în baie, treaba stă puțin diferit. Dacă pe hol rezolvați repede cu un covor atrăgător, o oglindă și un cuier util, iar în camera copilului și dormitor cu paturile și mobilierul necesar, în baie nu trebuie decât să alegeți setul de dulap – chiuvetă – oglindă potrivit și să-l asortați cu cada sau dușul familiei. Dacă sunteți norocos și aveți o baie spațioasă, poate vă doriți să instalați o cadă, pentru confort maxim în timpul spălării. Dacă asta este ceea ce căutați, atunci rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vă vom vorbi despre cea mai atrăgătoare invenție, cada freestanding. Vă vom spune ce este, cum să o alegeți în funcție de materialul său, vă vom îndruma către avantajele și dezavantajele cu care vine și menționa câteva cuvinte despre dimensiunile și design-ul său. Să începem!

cada free standing verde la fereastra
  • Ce este?

O cadă freestanding este o cadă ce se susține pe picioare. Spre deosebire de căzile normale ce se instalează de obicei în colțul băii, acest tip de cadă poate fi pusă oriunde vă doriți. Vă recomandăm să cereți ajutorul unui instalator pentru a o fixa și a avea acces la apă, fiindcă este ceva mai dificil să o instalați de unul singur. O puteți pune în mijlocul băii, în colț, la perete, oricum vă doriți. Aveți o mulțime de posibilități, fiind un model versatil și la modă. Cu o astfel de cadă veți da un plus de lux și eleganță băii familiei, și vă veți impresiona toți musafirii. Este un model ce vă va face să vă simțiți ca în povești, atunci când vă relaxați la o baie cu spumă.

  • Materiale

Cada freestanding poate fi confecționată din mai multe materiale, și anume: din fontă, fibră de sticlă și acril.

  • Fonta: este cel mai durabil, dar și cel mai greu material. Fonta va ajuta la menținerea pe o durată îndelungată de timp a temperaturii ridicate a apei și va fi o investiție de durată. Cada confecționată din acest material va fi ceva mai costisitoare, însă va avea durabilitatea ridicată. Vă recomandăm să folosiți materiale solide și puternice la podeaua băii dacă vă decideți asupra acestui material, și de asemenea, să aveți grijă unde o instalați. Cada din fontă este grea și poate ajunge și până la 150 kg. Țineți cont de dorințele familiei și alegeți în consecință.
  • Fibra de sticlă: este un material ceva mai slab, cu o greutate redusă. Fibra de sticlă nu va rezista la fel de bine ca fonta la șocuri și poate avea tendința să se crape, dacă nu este îngrijită cu atenție. Însă, avantajul materialului este că va face cada mai accesibilă.
  • Acrilul: este cel mai folosit și des întâlnit material. Are o greutate redusă și vine cu avantaje precum rezistența la mucegai, rezistența la șocuri și crăpături, este ușor de întreținut și antibacterian. Majoritatea căzilor moderne sunt confecționate din acril, așa că veți găsi modele variate pe piață din care să alegeți.
  • Dimensiuni și design

O cadă freestanding este de dimensiuni mult mai mari față de o cadă normală. Acest lucru poate fi și un avantaj, și un dezavantaj, în funcție de spațiul de care dispune baia dumneavoastră. Design-ul este unul atrăgător și modern, ce va completa frumos încăperea, cu stil și clasă. Nu ezitați să navigați mediul online pentru a vedea modelele existente. Astfel, vă veți face o idee despre cum arată și cum se va potrivi cu spațiul disponibil.

  • Avantaje și dezavantaje

Câteva dintre avantajele și dezavantajele acestor căzi au fost deja menționate, însă mai dorim să adăugăm la această rubrică și flexibilitatea poziționării, crearea senzației de spațiu, adâncimea sa, faptul că se întrețin foarte ușor, diversitatea materialelor și stilul fabulos. Cât despre dezavantaje, vă menționăm că aceste căzi sunt grele, nu permit instalarea unui duș, sunt costisitoare, și necesită intervenția unui instalator. Luați în considerare toate informațiile aflate și faceți alegerea potrivită.

Iată că am ajuns și la final. Acum că ați aflat tot ce era necesar despre acest tip de căzi, sperăm să puteți alege modelul perfect pentru baia familiei, pentru a vă bucura de seri relaxante, ca din basme. Nu uitați să profitați de ofertele din mediul online și happy shopping!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole