Café Central din Viena, povestea amenajării sale

Café Central din Viena este una dintre cele mai faimoase cafenele din lume. A fost deschisă în 1876 și a fost un loc de întâlnire pentru intelectuali, politicieni și artiști de-a lungul secolelor.

Sursă foto: wikipedia.org

Amenajarea Café Central este un exemplu perfect de stil Art Nouveau. Pereții sunt acoperiți cu lemn de mahon, iar tavanul este decorat cu fresce. Mobilierul este elegant și confortabil, iar atmosfera este una de lux și eleganță.

Café Central a fost proiectată de Ludwig Baumann, un arhitect austriac. Baumann a vrut să creeze o cafenea care să fie un loc de întâlnire pentru oameni din toate categoriile sociale. Așa că a folosit materiale și decorațiuni care erau atât elegante, cât și accesibile.

Café Central a devenit rapid un loc popular pentru intelectualii și politicienii din Viena. Scriitori precum Arthur Schnitzler și Stefan Zweig au fost clienți frecvenți, iar cafeneaua a fost, de asemenea, un loc de întâlnire pentru membrii Partidului Social Democrat din Austria.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Café Central a fost închisă. A fost redeschisă în 1945 și a continuat să fie un loc popular pentru oameni din toate categoriile sociale.

Astăzi, Café Central este încă una dintre cele mai populare cafenele din Viena. Este un loc minunat pentru a savura o cafea sau un desert, dar și pentru a admira arhitectura Art Nouveau.

Iată câteva detalii despre amenajarea Café Central:

Pereții sunt acoperiți cu lemn de mahon, care este un material cald și elegant. Tavanul este decorat cu fresce, care reprezintă scene din mitologia greacă și romană. Mobilierul este elegant și confortabil, iar atmosfera este una de lux și eleganță.

Café Central este un exemplu perfect de cum arhitectura și designul interior pot crea o atmosferă unică și memorabilă.

Te-ar putea interesa

Articole noi