Cafeneaua F64 – relaxarea privita prin obiectiv fix

Pasii ne poarta adesea prin spatii cu adevarat speciale, prin baruri cu tematica, prin locuri indie cu povesti frumoase in spatele lor si despre unele dintre acestea v-am povestit deja, iar restul vor prinde glas in curand pe povesteacasei. Astazi va ducem in vizita intr-o cafenea concept, care desi are o tematica a ei, difera de celelalte pentru ca este amplasata chiar in mijlocul unui spatiu destinat serviciilor in jurul carora ea a fost conceputa: Cafeneaua F64, destinata fotografilor si pasionatilor de arta fotografica din Romania.

Deschide Galeria

Cafeneaua a fost amenajata in doar patru luni de biroul de arhitectura si design Form Studio chiar in incinta magazinului F64 pe care il gasiti pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde din capitala, Bulevardul Unirii, la numarul 45. Despre proiect si despre ideile care au stat la baza acestei amenajari ne povesteste arhitectul Silviu Gavrila: "Am conceput totul pornind de la legatura cu F64. prin aceasta intelegandu-se integrarea obiectelor de design ce duc cu gandul la cromatica si esenta brandului F64. Mularea unei cafenele pe conceptul de fotografie si stimularea interesului iubitorilor de fotografie prin elemente ce transporta catre arta fotografica si a proceselor de developare specifice. Si nu in ultimul rand, o nota distinctiva care deosebeste spatiul amenajat de cel al altor cafenele este reprezentat de mesele touch-screen-elemente de mobilier custom-made- inserate in cadrul cafenelei F64 pentru a incuraja interactiunea umana."

Materialele folosite in amenajarea cafenelei au pastrat aceeasi linie de baza. Totul trimite catre spatiul tehnic al unei camere obscure. Veti regasi aici tabla decapata, nituri vizibile, tubulaturi aparente, faianta, cabluri, MDF si vopsele in culori reci. La interior va puteti aseza fie la una dintre mesele inconjurate de scaune in stil contemporan minimalist fie la canapelele atipice, joase cu forme neregulate, care inconjoara mesele interactive, sau va puteti gasi inspiratia in cartile si albumele foto ce stau cuminti in biblioteci. 

 

Pentru mai multe proiecte ale biroului Form Studio, click aici.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole