fbpx

Cafeneaua F64 – relaxarea privita prin obiectiv fix

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pasii ne poarta adesea prin spatii cu adevarat speciale, prin baruri cu tematica, prin locuri indie cu povesti frumoase in spatele lor si despre unele dintre acestea v-am povestit deja, iar restul vor prinde glas in curand pe povesteacasei. Astazi va ducem in vizita intr-o cafenea concept, care desi are o tematica a ei, difera de celelalte pentru ca este amplasata chiar in mijlocul unui spatiu destinat serviciilor in jurul carora ea a fost conceputa: Cafeneaua F64, destinata fotografilor si pasionatilor de arta fotografica din Romania.

Deschide Galeria

Cafeneaua a fost amenajata in doar patru luni de biroul de arhitectura si design Form Studio chiar in incinta magazinului F64 pe care il gasiti pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde din capitala, Bulevardul Unirii, la numarul 45. Despre proiect si despre ideile care au stat la baza acestei amenajari ne povesteste arhitectul Silviu Gavrila: "Am conceput totul pornind de la legatura cu F64. prin aceasta intelegandu-se integrarea obiectelor de design ce duc cu gandul la cromatica si esenta brandului F64. Mularea unei cafenele pe conceptul de fotografie si stimularea interesului iubitorilor de fotografie prin elemente ce transporta catre arta fotografica si a proceselor de developare specifice. Si nu in ultimul rand, o nota distinctiva care deosebeste spatiul amenajat de cel al altor cafenele este reprezentat de mesele touch-screen-elemente de mobilier custom-made- inserate in cadrul cafenelei F64 pentru a incuraja interactiunea umana."

Materialele folosite in amenajarea cafenelei au pastrat aceeasi linie de baza. Totul trimite catre spatiul tehnic al unei camere obscure. Veti regasi aici tabla decapata, nituri vizibile, tubulaturi aparente, faianta, cabluri, MDF si vopsele in culori reci. La interior va puteti aseza fie la una dintre mesele inconjurate de scaune in stil contemporan minimalist fie la canapelele atipice, joase cu forme neregulate, care inconjoara mesele interactive, sau va puteti gasi inspiratia in cartile si albumele foto ce stau cuminti in biblioteci. 

 

Pentru mai multe proiecte ale biroului Form Studio, click aici.

 

Reclama

Articole noi

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...

De ce este convenabil să instalezi un termostat centrală în casa ta

Termostatul pentru centrală, numit și termostat de cameră, a...