Camara – un loc indispensabil fiecarei locuinte

Fiecare femeie stie cat de indispensabila este o camara, motiv pentru care trebuie sa invatam sa o amenajam corespunzator. Nenumaratele borcane de muraturi si dulceata trebuie sa fie depozitate in conditii bune pentru a se pastra de la un sezon la altul. Oricat de mica ar fii locuinta, trebuie sa gasim spatiu pentru bunatatile ce ne vor incanta simturile in iernile geroase.

Deschide Galeria

Pentru gospodinele mai norocoase care dispun de spatiu suficient pentru a-si face o camara in adevaratul sens al cuvantului, am cateva sfaturi utile:

1. Instalatia de aerisiere nu trebuie sa lipseasca, aceasta oferind un spatiu propice depozitarii borcanelor.

2. Puneti gresie pe jos. In felul acesta evitati sa apara mici spatii prin care pot intra gandacii sau furnicile. Nimeni nu isi doreste sa aiba in casa ‘’musafiri nepoftiti”.

3. Lumina trebuie sa fie puternica in acest spatiu pentru a putea observa starea muraturilor. Nu faceti economie in acest caz pentru ca riscati sa scapati unele borcane din vedere, iar munca dumneavoastra din timpul verii se va duce pe apa sambetei.

4. Rafturile trebuie sa fie reziste pentru a sustine greutatea borcanelor. Incercati sa aranjati cat mai bine spatiul de care dispuneti pentru a avea suficient loc pentru provizii.

5. Sunt multe gospodine care prefera sa foloseasca condimente naturale. Acestea se obtin prin punerea la uscat a respectivelor plante. Cel mai bun mod de depozitare a acestora este in saculeti de bumbac (evitati pungile de plastic).

6. Daca doriti sa depozitati mazare sau fasole uscata aveti grija sa puneti langa un saculet cu sare pentru a evita aparitia gargaritelor.

7. In cazul cartofilor, este important ca acestia sa stea la intuneric pentru a nu incolti inainte de vreme.

8. In camara puteti pune si un butoi de lemn in care sa depozitati branza in saramura sau varza murata (indispensabila in cazul sarmalutelor). Incercati pe cat posibil sa evitati borcanele de plastic, acestea fiind toxice.

9. Pentru un miros placut puneti la uscat putina levantica sau salvie.

Este important sa fiti creative si sa va puneti amprenta asupra oricarei incaperi din casa. Indiferent ca este vorba despre living, dormitor sau camara, nici un spatiu nu trebuie neglijat.

 

Sursa Foto: Pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole